Podívejte se na "Reflektor" Arcade Fire

10.09.2013 12:29 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Arcade Fire - Reflektor
© facebook interpreta
Kanadská indie-rocková skupina Arcade Fire se po době mlčení přihlásila o slovo s novou skladbou. "Reflektor" překvapí odklonem od tradiční kytarovky k experimentálnímu rocku a z každé noty kouká inspirace Davidem Bowiem. Ta ovšem není úplně náhodná. Právě tento hudební guru kapele s novým černobílým videoklipem pomáhal a přispěl i vokálem. V klipu si také zahrála manželka frontmana Wina Butlera Regine Chassagne.

Režie se ujal renomovaný Anton Corbijn, povětšinou fotograf, ale i režisér několika celovečerních filmů. Kromě tohoto singlu, který nese jméno i samotné desky, se na stránkách justareflektor.com objevilo další (interaktivní) video, tentokrát od režiséra Vincenta Morisseta.

Ve videoklipu mají členové skupiny na hlavách mohutné masky a kromě hraní v nákladním autě běhají za podivným "reflektorovým" mužem. Hlavním tématem celého díla je život a smrt, včetně slabé hranice mezi oběma světy.

Na začátku roku 2014 plánují Arcade Fire světové turné k novinkové desce, začátek se plánuje na Novém Zélandu. Album samotné vychází 29. října letošního roku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY