Eggnoise jsou zpátky, už i něco nahráli

06.09.2013 16:42 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Eggnoise feat. Lenka Dusilová - Něco se
© facebook interpreta
V listopadu roku 2011 to vypadalo, že pražští Eggnoise řekli vše, co chtěli a měli. V září roku 2013 je ale všechno, zdá se, jinak - punk-jazz-swing-popová skupina ohlásila návrat na koncertní pódia i nové album. Zvěsti ohlašuje zbrusu nová píseň, duet s Lenkou Dusilovou "Něco se".

První ochutnávku už ale čtenáři můžou znát. Objevila se totiž ve filmu "Svatá čtveřice" Jana Hřebejka, pro který Eggnoise napsali i další skladby, které nakonec zařadí i na desku. Verze, kterou můžete slyšet níže, je však jiná než ta filmová. "Lenka ve filmu zpívala vlastně jen krátkou mezihru, nyní svými vokály podporuje mnohem větší část písně a také jsme hodně zahýbali fender pianem a kontrabasem," vysvětlil za skupinu Ondřej Galuška.

Samotná řadovka se bude jmenovat prozaicky "4" a vyjde 30. září u labelu Indies Scope. Jak zdůrazňuje tisková zpráva, nejde o nějakou posmrtnou kompilaci, ale o regulérní nový materiál. Kapela kolekci pokřtí 22. listopadu v brněnském klubu Stará pekárna a o čtyři dny později v Paláci Akropolis v Praze.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY