Two Door Cinema Club - Changing Of The Seasons

29.08.2013 16:14 - Andrea Šafářová | foto: facebook interpreta

Existují interpreti, kteří nic nedokázali, a přece se pyšní jako pávi. Existují ale i tací, jejichž přínos hudební scéně je markantní a ego zbytečně slabé. A pak tu máme ne zcela unikátní skupinu zpěváků a zpěvaček s tisíci, ba miliony prodaných desek po celém světě a nosem vysoko nad hlavami běžných smrtelníků. Nevím, v jaké atmosférické vrstvě se nyní nachází nosan Alexe Trimbla, potažmo celých Two Door Cinema Club. Po letošním, jejich druhém vystoupení u nás, v Lucerna Music Baru, a právě zhlédnutém klipu k "Changing Of The Seasons" však nelze mít jiný pocit, než že frontmanova hlava neleží na talíři, ale spíš na obláčku.

V novém videu totiž severoirská trojice ztělesňuje nejmenovanou a velmi známou kapelu na tiskové konferenci s novináři, jež se po nepatřičném dotazu jednoho z nich zvrhne v žurnalistickou melu. A nabízí dva pohledy na něj: buď si z něj odnesete pocit, že profese píšících tvůrců stojí na honbě za nejsenzačnější informací bez ohledu na způsob jejího dosažení, nebo že býti muzikantem rovná se býti náfukou, pro nějž jsou novináři otravný hmyz. Ale pokud zůstanete nad věcí, zaujmete maximálně stanovisko, že TDCC sice možná zpychli, ale píle se jim nedá upřít.

Stejně jako fakt, že klipy mají pořád fajn. Černobílý filtr byl vždycky efektní, filmové ražení jakbysmet. Jen prchání před vlakem na létající posteli a hlavy, jež se kutálí se po bowlingové dráze, jsou o něco větší bžunda.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY