Lana Del Rey a Avicii se poprvé umístili v americkém singlovém Top 10

29.08.2013 23:34 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Zpěvačka Lana Del Rey se až díky letnímu remixu "Summertime Sadness" poprvé probojovala do první desítky singlů v USA, které dále vedou Robin Thicke a Katy Perry. Stejného úspěchu dosáhl i DJ a producent Avicii s celosvětovým hitem "Wake Me Up". Mezi deskami na stříbru debutoval John Mayer.
Robin Thicke - Blurred Lines
© facebook interpreta
SINGLY - Dvanáctý týden je v čele Robin Thicke. Poprvé ale "Blurred Lines" klesl v rádiích, z absolutního historického rekordu 228,9 milionů impresí šel dolů o tři procenta. V downloadech ztratil hrubších 14 %, stále ale zůstal na druhém místě, stejně jako v Streaming Songs (kde v On-Demand sekci je první). K tomu přidal dvanáctý týden ve vedení kombinavaného Hot R&B/Hip-Hop Songs žebříčku a patnáctý v R&B Songs a protože už příští týden podle Billboardu skončí léto, stane se také jasným vládcem Songs Of The Summer. Navíc mu na osmdesát čtyřce odstartoval nový singl "Give It 2 U" s Kendrickem Lamarem.

Katy Perry očekávaně ztratila po prvním týdnu digitální dostupnosti, 30 % propad na 392 tisíc je ale docela malý. V rádiích si polepšila o jednadvacet procent na 76 milionů, ještě výrazněji ji rostly streamy. Vystřídání Thicka je v dohledu. Určitě by pomohl videoklip, zatím vyšel teaser. Na trojce se udržela Miley Cyrus, když "We Can't Stop" podesáté vedlo Streaming Songs, což se ještě nikomu jinému nepovedlo. Navíc má nejvyšší novinku, "Wrecking Ball" odstartovalo na rovné padesátce.

Aby byli všichni vystupující z MTV Video Music Awards pěkně za sebou, na čtyřku vystoupala Lady Gaga. Počet stažení klesl o čtvrtinu na 163 tisíc, streamy se jí ale díky videoklipu zdvojnásobily na 6 milionů a v rádiích už má 39 milionu, což je ale polovina, co Katy. Příští týden budeme zvědavi na to, co s výsledky udělají VMAs.

Na pětce jsou nyní Imagine Dragons a "Radioactive" oslavilo přesně rok v žebříčku, neskutečné. Navíc to vypadá, že bude druhé v Songs Of The Summer, když přeskočilo Daft Punk, kteří s "Get Lucky" v pořadí tohoto týdne spadli na desítku. Mezi ně se vlezli Jay-Z s Justinem Timberlakem a Capital Cities a také dva nováčci.

Avicii a Lana Del Rey oslavují první Top 10 v kariéře. "Wake Me Up", které dosáhlo prvenství v desítkách zemí světa, vyskočilo z jedenáctky na sedmičku se 175 tisíci downloady, 42 miliony rádiových impresí a 3,3 miliony streamů. A na devítku jako Airplay Gainer (+26% na 69 mega) poskočila Lana se "Summertime Sadness". Připomínám, že remix Cedrica Gervaise vyšel už v lednu, pro léto ale byl nasazen jako oficiální singl. Původní verze jinak byla nově uploadnuta i na její VEVO kanál, jinak totiž nemůže být započítán do Streaming Songs.

Na dvanáctce jsem objevil Lorde. Šestnáctiletá novozélanďanka se skladbou "Royals" dokonce dobyla Alternative Songs, což se jiné ženě naposledy povedlo ještě před jejím narozením, Tracy Bonham s "Mother Mother" v roce 1996. Co na ni říkáte? Podívejte se i na novější singl "Tennis Court". Celá deska "Pure Heroine" vychází na konci září.

    Top 10 - singly:
  1. Robin Thicke feat. T.I. & Pharrell Williams - Blurred Lines
  2. Katy Perry - Roar
  3. Miley Cyrus - We Can't Stop
  4. Lady Gaga - Applause
  5. Imagine Dragons - Radioactive
  6. Jay-Z feat. Justin Timberlake - Holy Grail
  7. Avicii - Wake Me Up!
  8. Capital Cities - Safe And Sound
  9. Lana Del Rey - Summertime Sadness (+ Cedric Gervais Remix)
  10. Daft Punk feat. Pharrell Williams - Get Lucky

Luke Bryan - Crash My Party
© facebook interpreta
DESKY - Přestože Luke Bryan ztratil 70 % prodejů "Crash My Party", 159 tisíc stačilo na udržení prvenství. To stříbro bral John Mayer, když prodal 144 tisíc novinky "Paradise Valley". Předchozí dvě alba se prodávala lépe a taky pak skončila první. Bronz připadl all-star r'n'b triu TGT - Tyrese, Ginuwine a Tank - s deskou "Three Kings".

Výrazně starší ročník, šestašedesátiletý zpěvák Jimmy Buffet, obsadil čtvrté místo s 29. řadovkou "Songs From St. Somewhere". A naopak devatenáctiletý mladíček Earl Sweatshirt, rapper z Odd Future, debutoval s prvním počinem "Doris" na pětce. A s debutovou deskou uspěl i žánrový kolega A$AP Ferg, "Trap Lord" se prodalo 32 tisíc. Robin Thicke spadl na šestku, po VMAs se ale očekává dobytí ztracených pozic.

Příští týden se o vysoký debut postarají Avenged Sevenfold, "Hail To The King" míří ke 175 tisícům. Nad 60 tisíc se dostanou rappeři Big Sean ("Hall Of Fame") a Juicy J ("Stay Trippy").

    Top 10 - alba:
  1. Luke Bryan - Crash My Party (159, -70 %)
  2.  N John Mayer - Paradise Valley (144)
  3.  N TGT - Three Kings (76)
  4.  N Jimmy Buffett - Songs From St. Somewhere (55)
  5.  N Earl Sweatshirt - Doris (49)
  6. Robin Thicke - Blurred Lines (46, -5 %)
  7. ▼ Různí - Now That's What I Call Music! 47 (33, -36 %)
  8. ▼ Teen Beach Movie Soundtrack (32, -2 %)
  9.  N A$AP Ferg - Trap Lord (32)
  10. Jay-Z - Magna Carta... Holy Grail (30, -21 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY