ille vydá desku "Ve tvý skříni" na konci srpna, pokřtí ji v září

24.08.2013 16:57 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

ille
© projektille.cz
Projekt ille, který se v posledních týdnech prosadil skladbou "Holka ve tvý skříni" i v českém rádiovém éteru, vydá 30. srpna svou první plnohodnotnou desku. Uskupení kolem zpěvačky Olgy Königové tak naváže na tři roky staré EP "V rekvizitách". Novinka bude 19. září pokřtěna v pražské Akropoli.

Na nahrávce se znovu podílel také producent Dušan Neuwerth, který produkoval již předcházející EP. Několik skladeb pro Olgu napsal také její manžel Jakub, známý v hudebním světě pod pseudonymem Kittchen. Ten stejně jako zpěvačka dříve působil v kapele Obří broskev. Pilotní singl "Holka ve tvý skříni" se i přes svůj nezávislý zvuk nečekaně prosadil v českých rádiích, kde dosáhl umístění mezi dvaceti nejhranějšími domácími skladbami.

Deska bude pokřtěna 19. září v rámci speciální akce v pražské Akropoli, která je součástí koncertní série EuroConnections. Jako host na křtu vystoupí i švédsko-německý projekt It's A Musical. Indiepopová formace debutovala v roce 2008 deskou "The Music Make Me Sick", loni se připomněla druhým řadovým albem "For Years And Years". S ille dvoučlennou formaci spojuje hravost i chytré melodie.

Na závěr přinášíme ještě tracklist novinkového alba ille, který zahrnuje tyto skladby: Podhoubí, Na sever, Holka ve tvý skříni, Zapomenout, Co udělaj, Kočka, Ledňáčci, Summer, Zmrzlou, Ten co se dívá, Chodí okolo, V rekvizitách (bonus).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY