Alex Hepburn - v domovské Británii neznámá, u nás má nejhranější singl

08.08.2013 10:00 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Britskému písničkářství se letos opravdu daří. Po úspěchu singlu "Let Her Go" Mikea "Passengera" Rosenberga, si cestičku do čela českého rádiového žebříčku našel také hit písničkářky Alex Hepburn "Under". Českou nejhranější skladbou je už třetí týden "Na dlani" Mandrage, zatímco prodejny hlásí stagnaci.
Alex Hepburn - Under
© facebook interpreta
RÁDIA - V domovském Londýně o Alex Hepburn pravděpodobně ví jen její nejbližší, ale ve Francii nebo Švýcarsku se svým debutovým albem "Together Alone" dobývá hitparády. U nás zatím podobný úspěch nehrozí, ale první místo v rádiovém žebříčku rozhodně není zanedbatelné. Máme před sebou novou hvězdu, nebo interpretku jednoho hitu? Dvojka patří alžírskému zpěvákovi Khaledovi, který s písní "C'est la vie" okupoval první příčku předchozí dva týdny. Třetí pak zůstavají Avicii s Aloe Blaccem a společnou skladbou "Wake Me Up". Nově se do top desítky probojovali Mandrage, jejichž "Na dlani" je už třetím týdnem nejhranější domácí skladbou.

Novinkám po uplynulém týdnu kraluje Olly Murs se třetím singlem "Dear Darlin'" z jeho loňské úspěšné nahrávky "Right Place Right Time". Fanoušky jistě potěší zpráva, že britský zpěvák už pomalu chystá další album, které by mělo být připravené k vydání na léto příštího roku. V uplynulém týdnu jste mohli také narazit na singl "Counting Stars" americké pop-rockové kapely OneRepublic, která za své poslední album "Native" posbírala mírně pozitivní kritiky a úspěchy s ní slaví především v německy mluvících zemích. Poslední novinka je will.i.amův singl "Bang Bang" reprezentující v rádiích film "Velky Gatsby".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Alex Hepburn - Under
  2. Khaled - C'est la vie
  3. Avicii & Aloe Blacc - Wake Me Up
  4. Rudimental feat. Ella Eyre - Waiting All Night
  5. Daft Punk & Pharrell Williams - Get Lucky
  6. Naughty Boy & Sam Smith - La La La
  7. James Arthur - Impossible
  8. One Direction - One Way Or Another (Teenage Kicks)
  9. Passenger - Let Her Go
  10. Mandrage - Na dlani

Top 100 RÁDIO 31/2013 - novinky:
39. Olly Murs - Dear Darlin´
70. OneRepublic - Counting Stars
83. will.i.am - Bang Bang

Jaromír Nohavica - Tenkrát
© facebook interpreta
PRODEJNOST - K prodejnímu žebříčku dnes jen velmi krátce neboť se v něm vlastně od minulého týdne zas tak moc neudálo (okurková sezona v plném proudu). Novinky v něm nenajdeme žádné a první místo si i nadále drží výběr Jaromíra Nohavici "Tenkrát / Nostalgie 90.let". Právě název tohoto výběru přesně vystihuje v jaké atmosféře se (nejen) u nás momentálně nacházejí CD nosiče. Lepší už to nebude, a opravdu by to chtělo mít žebříček, který by zahrnoval i digitální prodeje. Ten současný bohužel přináší jen tu drobnou hrstku, která se prodá v těch několika málo zbylých kamenných obchodech s nosiči a v supermarketech a to, jak sami určitě uznáte, je značně neobjektivní.

Top 10 - prodejnost:
  1. Jaromír Nohavica - Tenkrát / Nostalgie 90.let
  2. Kryštof - Inzerát
  3. Hugh Laurie - Didn't It Rain
  4. Pink - Truth About Love
  5. Zaz - Recto Verso
  6. Depeche Mode - Delta Machine
  7. Black Sabbath - 13
  8. Doctor P.P. - Zdravý doktor
  9. Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš
  10. Lucie Vondráčková - Oheň

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 31. týden najdete na stránkách IFPI zde


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY