The Horrors nestíhají. Čtvrtá deska vyjde až příští rok

01.08.2013 10:12 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

The Horrors
© last.fm
Těšili jste se, že si letošní pozdní léto okořeníte novým materiálem z dílny britských The Horrors? Bohužel vás musíme zklamat. Poslední měsíce sice této možnosti napovídaly. Muzikanti se dokonce naposledy nechali slyšet, že už jsou skoro hotoví a "nejlepší album" jejich diskografie mělo na pultech obchodů přistát v září.

Nakonec je ale všechno jinak a dosud nepojmenované novinky se dočkáme až v roce příštím. Muzikanti tak letos poruší nepsané pravidlo jedné desky za dva roky.

V rozhovoru pro NME měl kytarista Joshua Hayward k posunu následující vysvětlení: "Nestihli jsme včas dokončit mixáž, tak jsme vydání odložili." Na uchlácholení fanoušků hned chytře dodal: " Máme teď ale více času a pravděpodobně tak napíšeme ještě další nové songy."

K náhlé změně v diáři příznivců kapely se vyjádřil i jinak se spíše nevyjadřující frontman Faris Badwan: "V podstatě jsme měli na výběr. Desku jsme buď mohli dokončit a nechat ji tak jak byla, nebo jsme tomu mohli dát ještě pár měsíců a udělat ji výrazně lepší. Vyšlé alba už změnit nejdou, není proto důvod celý proces urychlit."

Hvězdné hosty by v tracklistu asi jen těžko kdo čekal. Kdyby se ale přece jenom někdo takový našel, zpěvák mu stroze uvádí svůj názor na věc: "Spolupráce s jinými umělci jsou pro losery, kteří potřebují svou kariéru oživit zas*anou Ritou Ori na svém tracku." Trochu nám asi i spadl kámen ze srdce.

O jakékoliv teasery jsme však stále ochuzeni a některé z nových songů můžou zatím slyšet pouze návštěvníci hrstky evropských festivalů. Na červencovém koncertu v Oxfordshiru tak třeba měli hudební fanoušci možnost poprvé zaslechnout dva nové kousky - "First Day Of Spring" a "Elixir Spring". O čem asi čtvrtý zářez bude?


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY