John Parish a jeho band dorazí do Lucerna Music Bar

26.07.2013 09:13 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

John Parish
© facebook interpreta
Radio Wave Stimul Festival se každým rokem snaží přivážet do Prahy absolutní špičku světové alternativní scény a vhodně ji doplňovat výraznými jmény domácí scény. Úvodní koncert letošního ročníku v této tradici beze zbytku pokračuje - hlavní hvězdou prvního dne festivalu bude věhlasný britský hudebník, multi-instrumentalista a producent John Parish. Objevitel PJ Harvey a její hlavní stálý spolupracovník se svou vlastní tvorbou vystupuje velice zřídka, neb bývá příliš vytížen coby vyhledávaný producent nahrávek svých kolegů.

Na letošním turné John Parish představí se svojí koncertní skupinou hlavně repertoár z alba "Screenplay", jež vyšlo letos v dubnu opět na proslulém chicagském labelu Thrill Jockey. John Parish je krom jiného velice uznávaným skladatelem filmové hudby a jak název nového alba dává tušit, jde právě o kompozice, které byly použity v nejrůznějších filmech, k nimž napsal hudbu.

V pondělí 4. listopadu v pražském Lucerna Music Baru ovšem vystoupí vedle Johna Parishe ještě další soubor vedený významným producentem - pražská skupina OTK soustředěná kolem předního českého studiového mága Ondřeje Ježka. OTK, rovněž pro producentskou vytíženost svého lídra vystupují vzácně, avšak na druhou polovinu letošního roku slibují dlouho očekávané své nové album, a tak půjde i v jejich případě o událost dvojnásob významnou. Radio Wave Stimul Festival bude pak ve stejném týdnu pokračovat dalšími koncerty; kompletní program bude oznámen v nejbližší době.

Vstupenky v hodnotě 290 Kč jsou v prodeji v předprodejních sítích Ticketportal, Eventim, Ticketpro a Ticketstream, dále pak v Lucerna Music Baru a v obchodě Rekomando. Na místě v den koncertu pak budou k dispozici vstupenky v hodnotě 390 Kč. Po oznámení kompletního programu Radio Wave Stimul Festivalu budou k dispozici také výhodné permanentky.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY