Markéta Irglová očekává narození potomka

26.07.2013 06:26 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Markéta Irglová
© tyden.cz
Markéta Irglová oficiálně potvrdila, že je v jiném stavu. O jejím těhotenství se spekulovalo již po nedávném vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava, kde si nejeden návštěvník všiml rostoucího břicha úspěšné zpěvačky a skladatelky. Informaci uvedla držitelka Oscara po návratu na Island, kde v současnosti žije, na svém Facebooku.

"Jsem v sedmém měsíci a velmi nadšená z celého zážitku těhotenství, stejně jako z myšlenky na setkání s tím malým, co během tří měsíců přijde na svět," prozradila uznávaná umělkyně, která kromě oznámení přidala i fotografii, na které je spolu s ní zachycen i její současný partner Mio. Důvodem veřejného odtajnění těhotenství je zřejmě právě fakt, že média si rýsující se postavy Irglové všimla. "Během svého pobytu v Česku jsem odehrála pár koncertů a to, co jsem se snažila držet v soukromí, se dostalo na veřejnost," vysvětluje pětadvacetiletá hudebnice.

Přírůstek do zpěvaččiny rodiny zároveň znamená odklad vydání nového studiového alba. Svoji druhou sólovou nahrávku chystala Irglová uvolnit do oběhu již v srpnu, jenže poté, co se dozvěděla o svém požehnaném stavu, logicky změnila priority. Na další desku si tak fanoušci budou muset ještě nějakou dobu počkat.

Zatím poslední album majitelky několika prestižních cen vyšlo pod názvem "Anar" v roce 2011. Jednalo se o její první sólovou desku. Dříve působila v uskupení The Swell Season spolu s tehdejším partnerem Glenem Hansardem. Společně také napsali a nazpívali skladbu "Falling Slowly" k filmu "Once", jež byla oceněna Oscarem jako nejlepší filmová píseň roku 2007. Začátkem letošního roku získala Irglová i Grammy, když si ocenění vysloužil muzikál na motivy zmiňovaného filmu. Naposledy také usměvavá zpěvačka zahostovala třinecké formaci Charlie Straight v singlu "I Sleep Alone".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY