Atoms For Peace již nechtějí spolupracovat s portálem Spotify

22.07.2013 17:59 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Atoms For Peace
© last.fm
Atoms For Peace už nebudou na hudebním serveru Spotify. Tato superkapela oznámila své rozhodnutí ukončit spolupráci prostřednictvím sociální sítě Twitter.

"Už to dál nemůžeme dělat. Je to malá bezvýznamná rebelie," napsal Nigel Godrich. Dle zpěváka Thoma Yorkeho to má vyjádřit podporu kapely mladým interpretům. "Mladým umělcům, které objevíte na Spotify, neplatí," argumentoval Yorke s dodatkem, že finanční užitek z toho mají jenom akcionáři. Tak úplně sami ale Atoms For Peace ve svém boji nejsou. Label Four Tet stáhl z této stránky veškerou svoji muziku.

Reakce protistrany na sebe nenechala dlouho čekat. Dle představitelů Spotify je tato služba zatím pouze na začátku budování popularity i dobrých výdělků, ze kterých by ráda přispívali právě mladým talentům. Yorke i Godrich byli vyzváni k osobnímu setkání a diskusi nad danými tématy.

Pikantní na všem je záležitost kolem desky Radiohead "In Rainbows", kterou Yorke nechal pověsit na internet a posluchači si ji mohli stáhnout za libovolnou cenu. Službu Spotify používá na pětadvacet milionů lidí a pracuje na podobné bázi, jako v České republice portály Deezer či MusicJet.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY