Jack White natočil nové písně

17.07.2013 13:53 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Jack White
© facebook.com/jackwhite
Jack White momentálně žije v Nashvillu. Rozhodně se v této mekce americké country nefláká, ba naopak. Spolu s kapelami The Dead Weather a The Raconteurs nahrál nové písně.

"Všichni z The Raconteurs i The Dead Weather teď žijí v Nashvillu, takže spolu často chodíme na výlety, protože jsme dobří kamarádi. Také jsme nahráli nějaké věci. A Brendan Benson s The Raconteurs právě přímo ve městě postavil nové studio, takže je tu mnoho inspirace," řekl White pro časopis Rolling Stone.

V tomtéž rozhovoru přiznal, že chystá následovníka svého prvního sólového alba "Blunderbuss". Kdy ovšem album vyjde, je zatím ve hvězdách. "Momentálně pracuji na dvaceti až pětadvaceti písních. To je dost velké číslo, takže je pro mě teď vhodný čas na psaní. Chci na tom pracovat bez toho, aniž bych tušil, co z toho nakonec vzejde. Určitě to nebude jen jeden zvuk, bude jich víc. Tak, jak jste slyšeli na 'Blunderbuss', je tam mnoho různých stylů. Nevyberu si jeden a pak napíšu skladbu. Napíšu cokoliv, co ze mě vyjde, je jedno, jaký je to styl. Něco z toho později vznikne," dodal.

Největší díl slávy si Jack White ukrojil s kapelou The White Stripes. Ta vznikla ve městě aut, Detroitu, v roce 1997 a hrál v ní se svojí bývalou ženou Meg White. Vydali celkem šest studiových alb, poslední neslo v roce 2007 název "Icky Thump". I když poslední koncert této kapely proběhl v roce 2007, na oficiální oznámení o konci činnosti čekali fanoušci další čtyři roky. Nyní se White věnuje kromě zmíněných kapel ještě svému vydavatelství Third Man Records.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY