Calvin Harris vystoupal až na vrchol českého rádiového žebříčku

12.07.2013 17:38 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Léto frčí v plném proudu a s ním by ruku v ruce měly fungovat letní rádiové hity. Tím prvním nejúspěšnějším prázdninovým je společný singl producenta Calvina Harrise a Ellie Goulding I "Need Your Love". V prodejnách se na vrcholu stále drží výběr Jaromíra Nohavici "Tenkrát / Nostalgie 90. let".
Calvin Harris - I Need Your Love (feat. Ellie Goulding)
© facebook interpreta
RÁDIA - Přesně dvanáct týdnů trvala cesta na vrchol domácího rádiového žebříčku singlu "Need Your Love" Calvina Harrise a Ellie Goulding. Zajímavostí je, že dosáhnout prvního místa se singlu překvapivě povedlo pouze u nás a na Slovensku. James Arthur, který na vrcholu podruhé zazářil předminulý týden, spadl na druhou pozici, a abychom doplnili nejúspěšnější trojici, třetí je další potencionální budoucí jednička, alžírský zpěvák Khaled a "C'est la vie" (mám pocit, že Čechy tyhle zvrhlosti opravdu baví).

Novinkami se tentokrát žebříček zrovna nehemží, ale na to jsme si už v rámci prázdninových měsíců zvykli. Přesto se dvě najdou a obě jsou českého původu. Nejprve na sedmdesáté deváté pozici najdeme skupinu Nebe. Po loňském albu "Legosvět" nyní pracuje na jejím nástupci a z něj by měl pocházet i aktuální singl "Vteřina". Druhá novinka je od nováčka na hudební scéně - Adama Mišíka . Ten nedávno představil svou první skladbu "Tvoje světy", která se nyní pomalu probojovává do playlistů rádií a po uplynulém týdnu je na osmdesáté čtvrté příčce.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Calvin Harris feat. Ellie Goulding - I Need Your Love
  2. James Arthur - Impossible
  3. Khaled - C'est la vie
  4. One Direction - One Way Or Another (Teenage Kicks)
  5. The Script - If You Could See Me Now
  6. Alex Hepburn - Under
  7. Rudimental feat. Ella Eyre - Waiting All Night
  8. P!nk & Nate Ruess - Just Give Me A Reason
  9. Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton - Can't Hold Us
  10. Passenger - Let Her Go

Top 100 RÁDIO 27/2013 - novinky:
79. Nebe - Vteřina
84. Adam Mišík - Tvoje světy

Jaromír Nohavica - Tenkrát
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Když si uvědomíme, že mnohdy se ani opravdu žhavým novinkám u nás zrovna prodejně nedaří, nelze během letních měsíců čekat v prodejním žebříčku zrovna zázraky, Proto také nepřekvapí, že nejprodávanějším hudebním nosičem je opět výběr Jaromíra Nohavici "Tenkrát / Nostalgie 90. let" (a to by jeden čekal, že jeho fanoušci mají všechny tyto písně už dávno doma). Druzí zůstávají Black Sabbath s albem "13" a na trojku vyšplhal Doctor P.P. se "Zdravým doktorem". Nově jsou v top desítce na deváté příčce Tata Bojs s výběrem "Hity a city".

Pokud jde o novinky, je situace stejná jako v rádiích. Nejdříve zde máme Queens Of The Stone Age, jejichž vystoupení na festivalu Rock for People jim nejspíš získalo nové fanoušky, kteří si pořídili poslední album "...Like Clockwork", které je nyní na třicátém třetím místě. Třicátý osmý je pak výběr Daniela Landy "Best Of 3" rekapitulující jeho torbu rámovanou nahrávkami "Neofolk" a "Tacho".

Top 10 - prodejnost:
  1. Jaromír Nohavica - Tenkrát / Nostalgie 90.let
  2. Black Sabbath - 13
  3. Doctor P.P. - Zdravý doktor
  4. Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš
  5. Pink - Truth About Love
  6. Tři sestry - Líná hudba holý neštěstí
  7. Lucie Vondráčková - Oheň
  8. Kryštof - Inzerát
  9. Tata Bojs - Hity a city
  10. Zaz - Recto Verso

TOP 50 Prodejní 27/2013 - novinky:
33. Queens Of The Stone Age - ...Like Clockwork
38. Daniel Landa - Best Of 3

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 27. týden najdete na stránkách IFPI zde


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY