Lipo připravuje druhou sólovou desku. Možná dojde i na mixtape

06.07.2013 15:46 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

LIPO
© smilebox.cz
Po úspěchu loňské debutové desky "Víc než hudba" se rapper Lipo rozhodl pro pokračování sólové dráhy a pomalu začíná připravovat materiál pro svou druhou nahrávku. Člen libereckých Básníků před mikrofonem tak naváže na svého kolegu Paulieho Garanda, který vydal druhý sólový počin v srpnu 2012.

Stejně jako na jeho prvotině se i na zvuku druhého alba populárního Lipa bude podílet talentovaný beatmaker ODD a věhlasný popový producent Martin Ledvina, jenž stojí za zvukem úspěšných desek Anety Langerové, Lenky Dusilové, Debbi nebo Marka Ztraceného. Poprvé do studia by měl sedmadvacetiletý absolvent Filozofické fakulty Univerzity Karlovy zamířit už příští týden. Vzhledem k vysokému počtu připravených skladeb Jonáš Červinka nevyloučil ani možné vydání mixtapu, kterým by mohl potěšit nedočkavé fanoušky ještě před samotnou albovou novinkou.

Lipo o sobě dal poprvé výrazněji vědět v rámci formace BPM, se kterou v roce 2009 získal i žánrovou cenu Anděl za album "Horizonty". Jeho první sólovka "Víc než hudba" se na pulty obchodů dostala 6. dubna 2012 a následně se probojovala až na třetí místo české prodejní hitparády. Za společný megahit s Debbi "Ležím v tvé blízkosti", který se na YouTube blíží k překonání pěti milionové hranici sledovanosti, byl nominován na několik hudebních cen v České republice. Vítěznou trofej si odnesl z udílení cen OSA, kde byl vyhlášen jako "Nejúspěšnější mladý autor populární hudby" pro rok 2012.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY