Explozivní rocková show

05.07.2013 11:25 - Marek Odehnal | foto: facebook interpreta

Američtí rockeři Papa Roach byli jedním z hlavních tahounů druhého festivalového dne a jako takoví předvedli v královehradeckém areálu skvělou show s maximálním nasazením, jejíž energický průběh narušil pouze opakovaný výpadek zvuku neplánovaně dělící set na dva poločasy.

Live: Papa Roach

místo: Festivalpark, Hradec Králové
datum: 3. července 2013
setlist: Still Swingin', Between Angels And Insects, Where Did The Angels Go?, Getting Away With Murder, Blood Brothers, Scars, Hollywood Whore, ...To Be Loved, Dead Cell, Last Resort

Papa Roach, Rock for People, Hradec Králové, 3.7.2013
© Adam Hencze / musicserver.cz
Kalifornská čtveřice Papa Roach se dostala do povědomí fanoušků jako jedna z hlavních komet nu-metalové vlny na přelomu tisíciletí, ale celosvětové slávy se jim dostalo až s pozdějšími deskami, nesoucími se v duchu energického stadiónového rocku.

Poslední nahrávka po dvou matných předchůdcích opět ukázala kapelu v plné síle a tato sebevědomá prezentace vlastního know-how se přenáší i do aktuálních koncertních show, které se nesou mnohem víc v proklamovaném návratu ke kořenům než zmíněná deska "The Connection".

Stejně tak dobrá polovina setlistu, který kapela odehrála v královehradeckém Festivalparku, pocházela z prvních desek formace. Už od úvodní novinkové "Still Swinging" to byl jeden velký koktej rockové energie, která se neustále přenášela mezi děním na pódiu a fantasticky naladěným publikem v naplněném Staropramen stanu. Všichni moc dobře věděli, na co jdou, a excelentní symbióza mezi fanoušky raných alb a naopak novější rokovější tvorby toho byla jasným důkazem.

Papa Roach, Rock for People, Hradec Králové, 3.7.2013
© Adam Hencze / musicserver.cz
Kapela jen poskrovnu nabízela skladby z prostředního období své existence a kromě povedené sebejisté novinky jsme se dočkali téměř poloviny setlistu s kultovními hitovkami z dob prvních alb.

Formace se aktuálně nachází ve výborné koncertní formě a nejlépe je to vidět na frontmanovi Jacoby Shaddixovi, který zpíval jako z desky a nijak nešetřil dlouhé tóny vokálních linek, na rozdíl od svého kolegy z předcházejících A Day To Remember.

Papa Roach, Rock for People, Hradec Králové, 3.7.2013
© Adam Hencze / musicserver.cz
Celé explozivní show tak lez vytknout jen jednu věc, za níž skupina navíc nenese žádnou odpovědnost. Zhruba desetiminutové a opakované vypadávání zvuku v půlce nadvakrát vynuceně přerušeného setu výrazně zařízlo rozjařenou atmosféru ve stanu. Podle mnohých ohlasů navíc nešlo jen o set Papa Roach, ale na stejném místě se totéž opakovalo i během vystoupení několika dalších účinkujících.

Kapela se naštěstí nenechala vyvést z míry, vtipně vše okomentovala v tom duchu, že osud zřejmě nechce Papa Roach na Rock For People, a vyzvala fanoušky ke společnému "vyfuckování" vyšších instancí. Papa Roach nakonec velmi rychle navázali na předchozí rozjetou vlnu a závěr v podobě nesmrtelné "Last Resort" jen potvrdil dojem z výborné rockové show, kterou čtveřice v Hradci Králové předvedla.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY