Kanyeho výsledek v USA byl výborný, přesto nejhorší

27.06.2013 21:12 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Šestá sólovka Kanyeho Westa "Yeezus" sice dosáhla amerického prvenství, 327 tisíc je však jeho nejhorší skóre a jen těsně porazil překvapivě silného J. Colea. Další rapper Mac Miller skončil třetí před Kelly Rowland. Robin Thicke navýšil vedení v singlech, Imagine Dragons dosáhli bronzu a Miley Cyrus pětky.
Robin Thicke - Blurred Lines
© facebook interpreta
SINGLY - Robin Thicke ještě, v duchu svého příjmení, zesílil svůj výkon, když si polepšil o 20 % billboardích bodů a podruhé obhájil první místo. "Blurred Lines" byl opět Airplay Gainer díky devatenáctiprocentnímu růstu na 114 milionů impresí, streamy rostly o 45 % na 5,4 milionu a downloady o procent čtrnáct na 424 tisíc, což je letošní nejlepší suma.

Daft Punk si celkově s "Get Lucky" též polepšili, ale i tak se jim Robin vzdálil. U konce se silami nejsou ani po téměř roce v žebříčku Imagine Dragons, když "Radioactive" nově získalo bronz. Nového maxima (čtyřky) dosáhli také Florida Georgie Line s "Cruise" a Miley Cyrus se po premiéře videoklipu "We Can't Stop" (9,6 milionu streamů celkem, +471 %) probojovala na pětku.

Macklemore se propadl na šestku (mimochodem, v souvislosti s právní úpravou ohledně homosexuálů v USA se nahoru zpátky dere "Same Love") a Justin Timberlake sklouzl na sedmičku, v rádiích ale stále s "Mirrors" zůstává první. A první desítku bez Bruna Marse jsme si užili jen dva týdny, "Treasure" po vystoupení na "The Voice" vyskočilo na osmičku.

Nejvyšší novinku mají OneRepublic, suprová "Counting Stars" debutuje na třicet dvojce. S vydáním alba se na padesát šestce umístil Kanye West s "New Slaves", na šedesát devítce s "Black Skinhead" a na devadesát jedničce s "Blood On The Leaves". Ze stejného důvodu byl J. Cole s "Crooked Smile" sedmdesátý čtvrtý. Z dalších novinek bych vypíchl 85. místo "Ooh La La" Britney Spears a devadesátku "Right Now" Rihanny a Davida Guetty.

    Top 10 - singly:
  1. Robin Thicke feat. T.I. & Pharrell Williams - Blurred Lines
  2. Daft Punk feat. Pharrell Williams - Get Lucky
  3. Imagine Dragons - Radioactive
  4. ▲ Florida Georgia Line (/feat. Nelly) - Cruise
  5. Miley Cyrus - We Can't Stop
  6. Macklemore & Ryan Lewis - Can't Hold Us
  7. Justin Timberlake - Mirrors
  8. Bruno Mars - Treasure
  9. Selena Gomez - Come & Get It
  10. P!nk feat. Nate Ruess - Just Give Me A Reason

Kanye West - Yeezus
© facebook interpreta
DESKY - 441-860-957-450-496-(436)-(205)-327 - to není telefonní číslo na Kanyeho Westa, to jsou jeho výsledky v prvním týdnu prodeje, kde v závorce jsou alba s Jay-Zm a G.O.O.D Music. Nebo také 2-1-1-1-1-(1)-(2)-1, pokud jde o umístění. Šestá sólovka "Yeezus" je tedy šestým prvenstvím pro rappera, ale co se týče sólovek, je 327 tisíc prodaných kusů jeho nejhorší suma. Co na tom, že to je zatím třetí nejlepší výsledek roku a nejlepší rapový start od podzimu 2011, vždyť i neameričtí Daft Punk měli více. I debut "The College Dropout" byl sice pouze stříbrný, ale s větším prodejem. Přitom před dvěma týdny se věřilo v půl mega. V čem se analytici přepočítali? Ehm, jak píšu v recenzi, album doprovázely pouze projekce, jedno vystoupení v televizi a soukromé poslouchací párty, nezainteresované publikum tak Kanyeho novinku nemohlo zachytit například pomocí videosinglu. Nějak si myslím, že mu to je jedno - hlavně, ať vyhraje tu Grammy.

Překvapivě těsně dopadl souboj s J. Colem. Výhra vypadala jako tutovka s náskokem sta procent, ale konkurent s albem "Born Sinner" zaostál jen o třicet tisíc kusů. 297 tisíc je dvojnásobek původního odhadu. Deluxe verze desky je dvakrát delší než Kanyeho nahrávka, ale v tomto případě to není výhra, protože není o co stát. Kvalitativně níže je i nový Mac Miller, který s druhou řadovkou "Watching Movies With The Sound Off " skončil za ním. Debut "Blue Slide Park" byl před dvěma roky zlatý.

A i na čtyřce najdeme novinku, "Talk A Good Game" Kelly Rowland. Čtvrtá sólovka té druhé z Destiny's Child prodejně (68 tisíc) i pozičně odpovídá předchozím počinům. Black Sabbath po vítězství spadli na pětku. Top 10 čísla byla hodně nízká, a tak se na sedmičce objevil country mladíček Hunter Hayes s deluxe Encore re-edicí debutu.

Čtrnáctí skončili islandští Sigur Rós se sedmou deskou "Kveikur" a o led šlo i níže, na dvacítce je "Ice On The Dune", druhé album Empire Of The Sun. Docela dobře dopadli Hanson, dvacet dvojka deváté řadovky "Anthem" je nejlepší umístění od roku 2000. A zakončíme to failem: 81. místo "Omens" 3OH!3.

Příští týden si od rapu neodpočineme, Wale míří s "The Gifted" na zlato se 150 tisíci. Sekundovat mu budou Skillet s "Rise"

    Top 10 - alba:
  1.  N Kanye West - Yeezus (327)
  2.  N J. Cole - Born Sinner (297)
  3.  N Mac Miller - Watching Movies With The Sound Off (102)
  4.  N Kelly Rowland - Talk A Good Game (68)
  5. Black Sabbath - 13 (46, -71 %)
  6. Daft Punk - Random Access Memories (40, -17 %)
  7. ▲ Hunter Hayes - Hunter Hayes (40, +539 %)
  8. ▼ Florida Georgia Line - Here's To The Good Times (33, -1 %)
  9. Justin Timberlake - The 20/20 Experience (32, -8 %)
  10. Imagine Dragons - Night Visions (26, -7 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY