Black Sabbath dosáhli prvenství i v USA

21.06.2013 00:38 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

45 let po založení angličtí Black Sabbath s devatenáctou řadovkou konečně dosáhli amerického #1. Pojmenování "13" tak v roce 2013 přineslo štěstí. Porazili Big Time Rush, Man Of Steel nebo The Lonely Island. V singlech navýšil vedení Robin Thicke, Daft Punk vyskočili za ním a Imagine Dragons dosáhli rekordu.
Robin Thicke - Blurred Lines
© facebook interpreta
SINGLY - Robin Thicke se s "Blurred Lines" udržel na jedničce a nejen to - svůj náskok výrazně zvýšil, když přidal dalších 371 tisíc downloadů (+18 %, Digital Gainer) a 96 milionů rádioimpresí (+32 %, Airplay Gainer). Za sebou nechal Daft Punk, kteří přeskočili Macklemorea.

Pharrell Williams jako host obou se tak dostal na zlaté i stříbrné umístění, což se naposledy podařilo Black Eyed Peas v roce 2009. Druhému hostovi Robina T.I.ovi se to podařilo rok předtím s "Whatever You Like" a "Live Your Life". Thicke se jinak ujal vedení i v Summer Songs, tedy pořadí singlů, kde se počítá výkon v hitparádě v termínu mezi americkými svátky Memorial a Labor Day. Před námi jsou ještě více než dva celé měsíce, takže vyhrát může kdokoliv. Nejletněji zní "Get Lucky", co říkáte?

Na čtyřce máme nové rekordmany, tedy v trochu zvláštním měřítku: Imagine Dragons překonali čerstvý rekord Florida Georgie Line za nejdelší putování k Top 5. "Radioactive" se to povedlo až ve 42. týdnu (nyní jsou čtvrtí), country kapela na to potřebovala týdnů 34, "Cruise" mají na šestce. Na pětce je Justin Timberlake. Jinak zůstala první desítka stejná.

Na jedenáctce už je ready Bruno Mars s "Treasure". Za něj se zařadily písničky "Boys 'Round Here" Blakea Sheltona a "My Songs Know What You Did In The Dark (Light Em Up)" Fall Out Boy. Do druhé desítky se už dostala Avril Lavigne s "Here's To Never Growing Up". Nejvyšší novinku mají bronzoví účastníci "The Voice" The Swon Brothers s "Danny's Song" a vítězka Danielle Bradbery skončila sedmdesátá osmá s písní "Who I Am".

    Top 10 - singly:
  1. Robin Thicke feat. T.I. & Pharrell Williams - Blurred Lines
  2. Daft Punk feat. Pharrell Williams - Get Lucky
  3. Macklemore & Ryan Lewis - Can't Hold Us
  4. Imagine Dragons - Radioactive
  5. Justin Timberlake - Mirrors
  6. ▼ Florida Georgia Line (/feat. Nelly) - Cruise
  7. P!nk feat. Nate Ruess - Just Give Me A Reason
  8. Selena Gomez - Come & Get It
  9. ▬ Ariana Grande feat. Mac Miller - The Way
  10. Icona Pop feat. Charlie XCX - I Love It

Black Sabbath - 13
© facebook interpreta
DESKY - Album "13" je první studiovkou Black Sabbath s Ozzym Osbournem jako zpěvákem od "Never Say Die!" z roku 1978. Kapela založená v roce 1968 v anglickém Birminghamu se totiž opět dala do kupy v původním složení až na bubeníka. Pouze deska "Master Of Reality" z roku sedmdesát dosáhla první desítky, zlato novinky je tak velký úspěch. Ozzy prvenství nedosáhl ani jako sólista.

Daft Punk byli opět stříbrní a Justin Timberlake se vrátil na bronz díky iTunes slevě a promotion. Posledně zlaté Queens Of The Stone Age byste v první desítce hledali marně, spadli až na patnáctku.

Novinek totiž bylo více. Na čtyřce to byl americký boyband Big Time Rush s třetí deskou "24/Seven", osmička patřila rockerům Goo Goo Dolls a jejich desáté řadovce "Magnetic", o místo níže skončila hudební kompozice k Supermanovi "Man Of Steel" od Hanse Zimmera a na desítce se umístili srandisté The Lonely Island s třetím počinem "The Wack Album".

Na dvanáctce až čtrnáctce se seřadili Chrisette Michele ("Better"), Boards Of Canada ("Tomorrow's Harvest") a Jimmy Eat World ("Damage").

Příštý týden bude plný hip hopu. Především jsme zvědavi na finální číslo "Yeezus" Kanyeho Westa, který asi na předpovídaný půlmilion nedosáhne. I tak bude mít velký náskok před pronásledovateli J. Colem s "Born Sinner" a Macem Millerem s "Watching Movies With The Sound Off" .

    Top 10 - alba:
  1.  N Black Sabbath - 13 (155)
  2. Daft Punk - Random Access Memories (48, -22 %)
  3. Justin Timberlake - The 20/20 Experience (35, +31 %)
  4.  N Big Time Rush - 24/Seven (35)
  5. ▲ Florida Georgia Line - Here's To The Good Times (33, +20 %)
  6. Darius Rucker - True Believers (33, -3 %)
  7. Blake Shelton - Based On A True Story... (31, -15 %)
  8.  N Goo Goo Dolls - Magnetic (29)
  9.  N Hans Zimmer - Man Of Steel Soundtrack (29)
  10.  N The Lonely Island - The Wack Album (28)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY