Robin Thicke a Queens Of The Stone Age ovládli americké žebříčky

13.06.2013 19:55 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Letní pohodový singl "Blurred Lines" zajistil Robinovi Thickeovi jeho první singlové vítězství v USA, když dosáhl nejvyšších růstů dokonce ve všech kategoriích. Miley Cyrus debutovala s "We Can't Stop" na jedenáctce. Deskám vévodili Queens Of The Stone Age s "...Like Clockwork", Megadeth skončili šestí.
Robin Thicke - Blurred Lines
© facebook interpreta
SINGLY - Bravo! Digital, Airplay i Streaming Gainer (poprvé v historii) a skok z šestého místa rovnou na zlato v šestém týdnu. Úžasný úspěch "Blurred Lines" Robina Thicka. Celkem si singl polepšil o 44 % v počtu bodů v tajné Billboard formuli, když šel o 38 % nahoru v downloadech na 315 tisíc, o dvě třetiny si polepšil ve streamech na 3,5 milionů a v rádiích dosáhl 73 milionů impresí, tedy o polovinu více než před týdnem. V rámci skoku v Top 10 byl posun 6=>1 největším za posledních tři roky. Pro Robina to je první #1 (a třetí v R&B/Hip-Hop Songs), pro T.I.e čtvrté a pro autora a hosta Pharrella Williamse třetí, avšak na žádném není jako hlavní interpret. Ani na stále zatím bronzovém "Get Lucky" Daft Punk.

Na stříbro se tedy propadli Macklemore a Ryan Lewis, když si pohoršili jen o čtyři procenta celkových bodů. Justin Timberlake spadl s "Mirrors" na čtyřku, ale opět zvýšil svůj rádiový rekord: na 159 milionů. Florida Georgia Line zůstali pátí a Imagine Dragons s "Radioactive" dosáhli nového maxima, šestky, v čtyřicátém prvním (!) týdnu v žebříčku. Do první desítky se vrátila Ariana Grande se singlem "The Way", na kterém jí hostuje Mac Miller.

Nakonec na jedenáctce debutuje Miley Cyrus s "We Can't Stop" (214 tisíc stažení). "Stay" Rihanny z Top 10 vypadlo a už na šestnáctce je "Treasure" Bruna Marse. Vítězka "The Voice" Cassadee Pope startuje s "Wasting All These Tears" na třicet sedmičce a Selena Gomez debutuje se "Slow Down" na sedmdesátce.

    Top 10 - singly:
  1. Robin Thicke feat. T.I. & Pharrell Williams - Blurred Lines
  2. Macklemore & Ryan Lewis - Can't Hold Us
  3. Daft Punk feat. Pharrell Williams - Get Lucky
  4. Justin Timberlake - Mirrors
  5. ▬ Florida Georgia Line (/feat. Nelly) - Cruise
  6. Imagine Dragons - Radioactive
  7. P!nk feat. Nate Ruess - Just Give Me A Reason
  8. Selena Gomez - Come & Get It
  9. ▲ Ariana Grande feat. Mac Miller - The Way
  10. Icona Pop feat. Charlie XCX - I Love It

Queens Of The Stone Age - ...like clockwork
© facebook interpreta
DESKY - Na nové album Queens Of The Stone Age se čekalo šest let a vypadá to, že po kvalitativní i komerční stránce je šesté album "...Like Clockwork" úspěšné. K pozitivním kritikám přidala kapela své první zlato v USA s 91 tisíci prodanými kusy. Dvanáct tisíc z toho byly vinyly, což je nejlepší LP start od startu žebříčku tři roky zpátky. Nejvíce kopií pro gramofóny prodali shodou náhodu před dvěma týdny Daft Punk (19 tisíc), nyní vyhození na stříbro.

Další rock je hned na bronzu, Sleeping With Sirens s třetím počinem "Feel" k extrémně pochvalným recenzím přidali i nesrovnatelně lepší žebříčkové umístění než předchozí dvě alba (207 a 78). S americkou tvrdou hudbou pokračujeme Megadeth na šestce, jejich čtrnáctá řadovka dosáhla nejlepšího místa od čtyřky "Youthanasia" z roku 1994. A pro změnu Kanaďané Barenaked Ladies uzavírají Top 10 s jedenáctou studiovkou "Grinning Streak". Na šestnáctce skončil City And Colour s "The Hurry And The Harm" a o dalších dvacet míst níže bylo "Spitfire" LeAnn Rimes.

Příští týden uvidíme na jedničce Black Sabbath, desky "13" se prodá okolo 120 tisíc kusů. Do Top 10 míří také Big Time Rush s "24/Seven". Ačkoliv nechci snižovat důležitost anglických heavymetalových legend, to zajímavé přijde až o týden později s "Yeezus" Kanyeho Westa. Na prodej velmi alternativně promovaného alba jsme velmi zvědavi. Mimochodem, ještě v těchto dnech ho dokončoval s narychlo pozvaným Rickem Rubinem. To je také důvod, proč stále neleaklo.

    Top 10 - alba:
  1.  N Queens Of The Stone Age - ...Like Clockwork (91)
  2. Daft Punk - Random Access Memories (62, -33 %)
  3.  N Sleeping With Sirens - Feel (59)
  4. Blake Shelton - Based On A True Story... (36, -13 %)
  5. Darius Rucker - True Believers (33, -18 %)
  6.  N Megadeth - Super Collider (29)
  7. Imagine Dragons - Night Visions (28, -14 %)
  8. ▲ Florida Georgia Line - Here's To The Good Times (28, +26 %)
  9. Justin Timberlake - The 20/20 Experience (27, -14 %)
  10.  N Barenaked Ladies - Grinning Streak (26)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY