Povídejte se na premiéru klipu "Konec" brněnských Tibet

10.06.2013 15:12 - Spolupracovník redakce | foto: facebook interpreta

Tibet
© Magdalena Šteflová
Ani ne rok po uveřejnění úspěšného klipu "Robinsonaut" přichází kapela Tibet s videoklipem novým. Jak už název napovídá, tentokrát s o dost vážnějším tónem. Ačkoliv jsou oba zmíněné songy ze stejné desky "Robinsonaut", jejich nálada je diametrálně odlišná. "Píseň Konec je osobním vyjádřením emotivního prožitku těch nejzákladnějších neodvratných událostí, jako jsou zrození, dětství, láska, smrt a způsobu, jak se s tím vyrovnat," popisuje Jiří Sekerák, který je zpěvákem a textařem kapely a na novém klipu se podílel mimo jiné i jako spoluautor scénáře.

Zatímco v prvním zmíněném videu jsme sledovali humorný příběh dvou králičích kamarádů, "Konec" reprezentuje příběh o návratu do dětství, plný ozbrojených dětí v kostýmech křižáků a bitevní vřavy. "Klip je vlastně mentálním návratem do dětství, ve kterém bylo všechno snazší, a i když člověk prohrál nějakou bitvu, mohl z ní jednoduše utéct. To se v dospělosti málokdy stane," popisuje režisér, kameraman a spoluscénárista klipu Tomáš Bláha. Sám přiznává, že při práci s takovým námětem se nemohl zcela vyhnout patosu. "Možná je to lehce patetické, ale snad se nám jej podařilo udržet v rozumných mantinelech," dodává.

Hlavním hrdinou klipu je již zmíněný Jiří Sekerák, kterého si v dětské roli zahrál jeho syn. "Tím, že jsme do scénáře přidali kontroverzní motiv ozbrojených dětí, jsme symbolicky vyjádřili nejen myšlenku dětské fantazie, ale i určitého osudového genetického předurčení člověka k absurdnímu a zbytečnému násilí," doplňuje na závěr Sekerák.

Klip ke skladbě "Konec" je vlastně takové symbolické rozloučení s úspěšnou deskou "Robinsonaut", protože kapela má v plánu se odebrat zpátky do studia, aby s producentem Stevem Walshem nahrála nový materiál. O této písni samotní Tibet říkají, že to je nejsilnější skladba na desce. Jestli se povedlo natočit podobně silný klip, se můžete přesvědčit pod článkem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY