Daft Punk a Lady Antebellum jsou novými světovými vládci

21.05.2013 08:00 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Máme za sebou týden velkých změn! Po šesti týdnech se svět dočkal nového nejúspěšnějšího singlu. Stala se jím hitovka "Get Lucky" Daft Punk a Pharrella Williamse. Boduje i Robin Thicke, který se propracoval do nejlepší světové desítky. V albech všechny smetla country kapela Lady Antebellum.
Daft Punk - Get Lucky
© facebook interpreta
Sláva! Konečně se našel pokořitel Pink a Natea Ruesse, kteří vládli světu šest týdnů. Břímě nejúspěšnějšího světového singlu teď nově nesou Daft Punk s Pharrellem Williamsem. Sama jsem zvědavá, jak dlouho se jim zlatý post podaří udržet. Jejich bodový zisk je ale nejnižší od čtrnáctého týdne, kdy svou nadvládu končil Macklemore se singlem "Thrift Shop".

Vyjma vítané změny na nejvyšší pozici je dalších sedm pozic oproti minulému týdnu zcela neměnným. Stereotyp se povedlo nabourat až na desáté příčce, kde i s přídomkem největšího bodového nárůstu za posledních sedm dní je Robin Thicke spolu s T.I. a Pharrellem Williamsem. Pro Thickeho je to po desce "Love After War", která před rokem a půl v jeho domovině totálně propadla, obrovské nakopnutí a zcela určitě i jeho největší dosavadní úspěch. V Americe aktuálně vede downloady, takže se posílení jeho pozice dá ještě čekat, ale z Austrálie, Irska, Nizozemska a Nového Zélandu se už zlepšení nedočká, neboť tam už dosáhl mety nejvyšší a v dalších žebříčcích má k tomu velmi blízko.

A kde nás zavedou naše hitparádové toulky tentokráte? Do Německa. Tam se po šesti letech hudební nečinnosti vracejí na scénu Sportfreunde Stiller, které možná někteří fanoušci fotbalu znají díky jejich odrhovačce "’54, ’74, ’90, 2006", která vládla německy mluvícím žebříčkům v době mistrovství světa ve fotbale, které v roce 2006 probíhalo právě v Německu. Od té doby vydávali sice songy, které se v jejich domovině celkem hrály, ale až s aktuální novinkou "Applaus, Applaus" se opět propracovali mezi elitní německou desítku.

    NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ SINGLY SVĚTA: 21. týden
  1. Daft Punk (feat. Pharrell Williams) - Get Lucky (409 tis.)
  2. Pink (feat. Nate Ruess) - Just Give Me A Reason (393 tis.)
  3. Macklemore (feat. Ryan Lewis) - Can’t Hold Us (371 tis.)
  4. Justin Timberlake - Mirrors (291 tis.)
  5. Rihanna (feat. Mikky Ekko) - Stay (242 tis.)
  6. Bruno Mars - When I Was Your Man (232 tis.)
  7. Pitbull (feat. Christina Aguilera) - Feel This Moment (195 tis.)
  8. Macklemore (feat. Ryan Lewis) - Thrift Shop (193 tis.)
  9. will.i.am (feat. Justin Bieber) - thatPower (190 tis.)
  10. Robin Thicke (feat. T.I. & Pharrell Williams) - Blurred Lines (180 tis.)

Lady Antebellum - Golden
© facebook interpreta
Existuje ještě jiná Lady než Gaga, a to Antebellum. Pod názvem Lady Antebellum vystupuje výborná americká country kapela, která se všemi svými čtyřmi deskami dobyla americké číslo jedna, a za sedm let trvající kariéru má na svém kontě stejný počet cen Grammy. Jejich nejnovější počin "Golden" zabodoval kromě USA i v Británii, Kanadě a Austrálii a to jim vyneslo i titul nejúspěšnějšího alba týdne.

Další novinka je na třetím místě. Okupuje ho velkolepý soundtrack k neméně velkolepému snímku "Velký Gatsby". O hudební podklad k filmu se postarala samá zvučná jména v čele s Lanou Del Rey, Beyoncé nebo Emeli Sandé. Za mě osobně nejlepší práci na soundtracku odvedla kapela Florence And The Machine, z jejichž "Over The Love" sedám na pozadí i po několikerém poslechu. Další novinka je na pětce. Osídlil ji nestárnoucí Rod Stewart s novinkovou deskou "Time". Další country seskupení představuje svou práci na sedmé pozici, dívčí formaci Pistol Annies může těšit i všudypřítomná pochvala ze stran kritiků.

Nizozemská jazzová zpěvačka Caro Emerald boduje se svou druhou desku "The Shocking Miss Emerald", se kterou dobyla zlato i ve Velké Británii a Skotsku. Poslední novinka je na desáté šprušli, kde je v tomto týdnu jediný zástupce asijské scény Tsuyoshi Domoto.

    NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ ALBA SVĚTA: 21. týden
  1. N Lady Antebellum - Golden (202 tis.)
  2. ▼ Michel Bublé - To Be Loved (184 tis.)
  3. N Soundtrack - Velký Gatsby (158 tis.)
  4. Justin Timberlake - The 20/20 Experience (105 tis.)
  5. N Rod Stewart - Time (90 tis.)
  6. Pink - The Truth About Love (88 tis.)
  7. N Pistol Annies - Annie Up (86 tis.)
  8. N Caro Emerald - The Shocking Miss Emerald (80 tis.)
  9. Bruno Mars - Unorthodox Jukebox (79 tis.)
  10. N Tsuyoshi Domoto - Kaba (77 tis.)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY