Rock For People přiostřuje: Na každý festivalový den přidává jednu kapelu z nabroušených hudebních žánrů

13.05.2013 11:23 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

The Devil Wears Prada
© facebook.com/tdwp
Tvrdou žánrovou linku festivalu Rock For People zvýraznila letos dramaturgie hodně silným fixem. Po euforicky přijatých kapelách Billy Talent, A Day To Remember nebo Papa Roach se smečka brousků rozrůstá o další zvučná jména.

Tím, které má potenciál rozechvět nejvíce srdcí, jsou The Devil Wears Prada. Snad i proto, že tato americká metalcoreová formace si vystoupením na Rock For People odbude svou tuzemskou premiéru. Díky tomuto kvintetu se tuzemští fans podívají na úplný vrcholek technicky laděného metalu, který opanoval hudební svět mimo jiné díky zapojení cudné elektroniky do robustní architektury skladeb.

To kalifornští The Ghost Inside už mají ve svých deníčcích jistě bezpočet fotek Karlova mostu a sličných tuzemských vyznavaček hardcore. Ostatně, vynikající dojem zanechali už i na sychravém Rock For People v roce 2011, když se osvědčili jako zkušení a neúnavní kotelníci. Ryčnou šťastnou trojku doplňují delegáti jiné hardcore scény, tentokrát z jižní Anglie - Heart In Hand. Pětičlenná banda nabízí hutný sound, nabitý emocemi, metající blesky i smáčející publikum niternými projevy - podobně, jako počasí na ostrovech při Severním moři... Mimochodem, parta kolem zpěváka Charlieho Holmese nabídne jiný (hudební) pohled na současnou vyhraněnou ostrovní scénu než již potvrzení Hacktivist, čerpající inspiraci z temného undergroundu elektroniky. A pozor - i v tomto případě půjde po dvou odložených koncertech na pražské 007 o tuzemskou premiéru!

Rock For People na nadcházejícím 19. ročníku nabídne kombinaci prověřených jmen a nových talentů doporučených evropskými showcasovými přehlídkami. Potvrzeny jsou kapely 30 Seconds To Mars (US), Queens Of The Stone Age (US), The Parov Stelar Band (AT), Foals (UK), Billy Talent (CA), Gogol Bordello (US), Klaxons (UK), Modestep (UK), Papa Roach (US) či A Day To Remember (US).

Aktuálně jsou v prodeji vstupenky za 1 550 Kč, respektive po registraci za 1 450 korun. Více informací najdete na rockforpeople.cz a google.com/+RockForPeople..


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY