Emeli Sandé porazila The Beatles: zlomila jejich rekord v počtu týdnů mezi nejlepšími alby

30.04.2013 09:16 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Emeli Sandé
© emelisande.com
Hudba se na rozdíl od sportu nedá objektivně měřit. Proto jsou jakékoliv rekordy v této oblasti poměrně choulostivá záležitost. Například v době internetu je v podstatě nemožné snažit se vyrovnat rekordy v prodejnosti alb z minulých let. Jinak je tomu ale u umístění v hitparádách.

Emeli Sandé dokázala díky své první nahrávce "Our Version Of Events" jeden dlouho nepokořený hitparádový rekord zlomit. A ne jen tak ledajaký: právě její debut je první v historii, které v Británii vydržel mezi nejlepší desítkou alb nepřetržitě šedesát tři týdnů. Předcházejícím počinem s tímto rekordem byla nahrávka "Please Please Me" od The Beatles z roku 1963, která se v Top 10 udržela o týden méně. Jen v samotné Velké Británii se prodalo na dva miliony kopií prvotiny této zpěvačky.

"Naprosto nenacházím slova. Tohle je něco, o čem jsem si mohla nechat jen zdát. The Beatles jsou nejlepší kapelou na světě a jejich odkaz stále žije a inspiruje nás všechny, abychom stále dělali hudbu. Jsem velmi šťastná, že se takové množství lidí našlo v příbězích a skladbách z mé desky. Chci poděkovat všem, kdo si loni koupili, pouštěli nebo sdíleli moji hudbu. Bez vaší podpory by se tento úspěch nikdy nemohl stát skutečností," dodala šťastná interpretka v krátkém prohlášení.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY