Daft Punk prozradili pár zajímavostí i tracklist nové desky

20.04.2013 19:44 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Daft Punk
© rollingstone.com
První rozhovor o dlouho očekávaném albu "Random Access Memories" dali členové elektropopového dua Daft Punk magazínu Rolling Stone. Prozradili několik velmi zajímavých pikanterií a tajností. Mimo natáčení desky nahráli třeba i dvě písně pro Kanye Westa.

Thomas Bangalter se nechal slyšet, že úloha pro Westa byla celkem jednoduchá: hlavně křičet. "Kanye si na nic nehraje. Je to dobrý kámoš," přiznal druhý člen Guy-Manuel de Homem-Christo. Režisér Michael Gondry kdysi natočil videoklip k písni "Around The World" a ze spolupráce Westa s tímto duem je nadšen. Obě písně by se měly objevit na novém studiovém albu pětatřicetiletého rappera. Ještě v březnu na koncertu v Paříži West tvrdil, že nahrávka bude za několik měsíců na světě.

Daft Punk svoji horkou novinku chystají na 21. května. Pokud nepočítáme soundtrackové album "Tron: Legacy", od předchůdce "Human After All" uplynulo už pěkných pár pátků, konkrétně osm let. Album bude obsahovat třináct písní, včetně skladby "Get Lucky", která byla představena na festivalu Coachella v Kalifornii.

Mimo jiných hostů se na nahrávce podíleli Pharell Williams, Julian Casablancas, Panda Bear nebo Chilly Gonzales. V rozhovoru pro výše zmiňovaný magazín producenti prozradili i to, že album není postaveno na samplech, ale na živých nástrojích. Samotná hudba vychází z vlivů funku, disca a soft rocku sedmdesátých a osmdesátých let. Výjimečné bude i to, že neproběhne žádné propagační turné k albu. Pokud duo vyjede na turné, bude hrát přůřez celou svou tvorbou.

Tracklist alba prozradili prostřednictvím videa na twitterovém účtu společnosti Columbia Records a vy si ho můžete prohlédnout pod článkem. Na albu budou následující písně: Give Life Back To Music, The Game Of Love, Giorgio By Moroder, Within, Instant Crush, Lose Yourself To Dance, Touch, Get Lucky, Beyond, Motherboard, Fragments Of Time, Doin' It Right, Contact

Daft Punk hrají od roku 1993. Prorazili o čtyři roky později se svým debutem "Homework", získali dvě ceny Grammy. Důležitá je pro ně vizuální prezentace a jejich koncerty bývají hodně specifické.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY