Justin Bieber navštívil muzeum Anne Frank a dopustil se dalšího faux-pas

20.04.2013 19:09 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Anne Frank
© facebook.com
Další díl zřejmě nekonečného seriálu přehmatů a excesů Justina Biebera měl pokračování v holandském Amsterdamu. Mladý Kanaďan tam navštívil muzeum a o jedné z nejznámějších obětí holocaustu Anně Frankové do návštěvní knihy napsal:

"Bylo skutečně podnětné sem přijít. Anne byla skvělá dívka. Doufám, že by byla 'belieber.'" Slovem belieber se označují jeho fanoušci. Informaci o celé záležitosti podalo na svých facebookových stránkách samotné muzeum Anny Frankové. Mnoho lidí poté celou situaci negativně okomentovalo. Jeden ze stovek komentářů napsala Tania Saez Pintová : "Anne Franková jako 'belieber'? To je jedna z nejvíce samolibých věcí, co jsem kdy četla." Další komentáře píší o touze Biebera přivlastnit si tuto oběť nacistického režimu.

Anne Franková byla židovka narozena v roce 1929. Pět let nato odešla spolu s rodiči právě do Holandska, kde se ukrývala během války a vedla si tam deník, který je v dnešní době jedním z nejvzácnějších artefaktů o holocaustu. Nějaká dobrá duše ovšem jejich úkryt vyzradila a Franková zemřela v roce 1945 v koncentráku Bergen-Belsen.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY