Roman Horký natočil album s kapelou Pozdní sběr a vyráží na turné

11.04.2013 09:55 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Roman Horký a Pozdní sběr - Na trati
© facebook interpreta
Roman Horký udělal další úkrok ze slavné folkové kapely Kamelot a s formací Pozdní sběr se rozhodl natočit album "Na trati". Jak se dostal k této skupině, inklinující k moderní country a jižanskému rocku, vysvětlil frontman Jiří Pařez na oficiálních stránkách kapely:

"S Romanem Horkým se známe z Brna. Potkávali jsme se nejen při vystoupeních na trampských a bluegrassových pódiích, ale i na legendárním pátém nástupišti, při cestách z města ven. Naše hudební cesty začaly hodně podobně, u kytary, zpěvu a psaní vlastních písniček, přesto však většinu svého muzikantského života jsme strávili jako frontmani kapel. Roman se dostal s Kamelotem od trampského swingu k španělskému flamencu a tropickému folkrocku, Pozdní sběr překročil hranice moderního bluegrassu a zabydlel se v širším proudu moderní country a jižanského rocku. Spolupráce na tomto albu nám umožnila dosažené hudební hranice ještě trochu rozšířit směrem k dospělému současnému modernímu folku."

Právě Pařez na toto album vybral tři starší nikdy nevydané písně, které spolu s Horkým přearanžovali. Dotvořili písničky "Na trati" a "Hodina duchů". Navíc Horký dopsal dvě úplně nové skladby. Při nahrávání ve studiu je doplnili muzikanti ze známých folkových a countryových formací Rangers, Druhá tráva, Kamelot a nechyběla ani zpěvačka Blanka Šrůmová z Tiché dohody, která pomohla se sbory a Milan Straka z formace Buty.

Album bude podpořeno i koncertním turné, na kterém zazní jak písně Pozdního sběru, tak letité hity Romana Horkého.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY