Legendy české country a folku rozezpívají pražskou Lucernu

27.03.2013 13:39 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Žalman a spol.
© facebook interpreta
Datum 6. dubna 2013 by si měli ve svém kalendáři zaškrtnout všichni fanoušci trampské hudby, country a folku. V pražské Lucerně se totiž uskuteční megakoncert s názvem Dvorana Country, na kterém se sejdou české legendy těchto žánrů. Záznam z této akce odvysílá i televize a posléze bude vydán na DVD.

"Lucerna ve mně vyvolává odjakživa lehké chvění. Pro trampy či rockery to byl vždy vrchol. V tom sále je totiž cítit historie i genius loci. Velký prostor vám nic neodpustí a má zvláštní akustiku. Někdy s nadsázkou říkám, že se tam zvuk o ty balkony tak tříští, že se na pódium vrací o dvě sekundy později a o půl tónu níž. Přesto je zážitek tam být," řekl pro idnes.cz Wabi Daněk, který se představí se svým tradičním souputníkem Milošem Dvořáčkem. "Zase uvidím muzikanty, které jsem nějakou dobu nepotkal. Prohodíme spolu pár slov a užijeme si to stejně jako posluchači."

První ročník tohoto festivalu se konal loni v Lysé nad Labem a kvůli obrovskému zájmu diváků se letos přesunul do velkého sálu pražské Lucerny. Režie se ujme Radan Dolejš, který k této akci dodal: "Co jméno účinkujícího, to opravdová legenda na českém trampském, folkovém či country nebi. Potkat na jednom místě namátkou třeba Jitku Vrbovou, Wabiho Daňka či Honzu Vyčítala spolu s kapelami jako jsou Pacifik, AG Flek či Druhá tráva s Robertem Křesťanem a Pavlem Bobkem, to je pro mne zážitek už jen jako pro diváka."

Celá akce začne již v šestnáct hodin a měla by trvat až do půlnoci. Na pódiu se mimo výše jmenovaných objeví i Žalman a spol., Vojta Kiďák Tomáško nebo skupina Cop. Ty pro zpestření programu doplní Patrola - Šlapeto se staropražským repertoárem. Vstupenky jsou k dostání v sítích Ticketportal, Ticketpro a na recepci Country rádia.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY