Lékaři doporučili Morrisseymu, aby ukončil kariéru

24.03.2013 09:41 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Morrissey
© PA
Morrisseyho stále neopouštějí zdravotní problémy, a proto mu lékaři doporučili, aby ukončil svoji hudební kariéru. Třiapadesátiletému zpěvákovi v lednu praskl žaludeční vřed a zdravotní stav mu ztížil i oboustranný zápal plic. Proto už zrušil zbytek turné po Severní Americe, který měl ještě obsahovat dvaadvacet koncertních zastávek.

"Doporučili mi, abych raději s hudbou přestal, ale je to pro mě složité, protože tento způsob života je ve mně hluboce zakořeněný," prozradil v rozhovoru pro mexickou rádiovou stanici Reactor 105,7. Tam také řekl pár podrobností ohledně nedávné hospitalizace. "Bylo to se mnou hodně špatné. Měl jsem vnitřní krvácení, ztratil jsem spoustu krve, a proto mě museli rychle převézt do nemocnice. Dalších pět týdnů se mě snažili dát dohromady, ale nedařilo se jim to. Skoro stále jsem byl v té době na infuzích, ale pokaždé, když to se mnou vypadalo lépe, se to najednou zase zhoršilo. Ztratil jsem takové množství krve, že jsem dostal anemii. Je to až neuvěřitelné, kolik věcí se mi přihodilo, vše však bylo důsledkem velké ztráty krve. Můj imunitní systém to oslabilo natolik, že si nedokázal s ničím poradit. I ten nejmenší závan větru mi mohl způsobit těžkou chřipku."

Hudebník, celým jménem Steven Patrick Morrissey, zahájil své působení na hudební scéně koncem sedmdesátých let. S kapelou The Smiths vydal čtyři úspěšná studiová alba. Po rozpadu formace se vydal na sólovou dráhu. Tu na pár let na přelomu století přerušil. Poslední album, které zatím vydal, nese název "Years Of Refusal" a vyšlo v roce 2009.

Co se týče kapely The Smiths, nedávno se na internetu objevila nahrávka z jejich zkoušky v roce 1983. Vypustil ji bubeník Mike Joyce. Trvá čtyřicet minut, nese název "Pablo Cuckoo Tape" a je z doby, kdy kapela chystala úspěšnou debutovou eponymní desku. Joyce k této nahrávce řekl: "Jsou to rané nahrávky, které jste pravděpodobně nikdy v životě neslyšeli." Demo bylo pořízeno na kazetový magnetofon na podlaze zkušebny, proto kvalita nahrávky není nijak valná. Pokud vás zajímá, jak to hraje, více informací naleznete na twitterovém účtu tohoto bubeníka.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY