Horkýže Slíže budou v Praze rozdávat "Ganju" zdarma, ze své zelené dodávky pozdraví novým klipem

22.03.2013 15:43 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Horkýže Slíže
© facebook interpreta
Již ve středu 27. března se do Prahy v rámci své československé tour přiřítí kapela Horkýže Slíže oslavující 20 let svého působení na hudební scéně. Celé turné je na delší dobu výjimečnou příležitostí, kdy mohou fanoušci tuhle povedenou nitranskou partičku vidět naživo - kapela se totiž rozhodla, že v létě navštíví pouze jeden hudební festival v Česku a jeden na Moravě. I z toho důvodu si kluci z kapely spolu s fanoušky turné opravdu užívají a v pražské Incheba Areně na Výstavišti plánují dokonce rozdávat ganju - přesněji pár kousků nového alba "St. Mary Huana Ganja"!

Po vyprodaných koncertech na Slovensku zahájili Slíže českou část tour minulý týden v Ostravě, kde publikum ve vyprodané hale Tatran pařilo na notoricky známé i novější songy neuvěřitelné tři a půl hodiny! Pražští fanoušci se tak mají opravdu na co těšit. Vzhledem k dosavadnímu zájmu o koncerty však několikanásobně platí známé pořekadlo: "Kdo zaváhá, nejede!" Vstupenky na pražský koncert rychle mizí a na místě již ke koupi pravděpodobně nebudou. Jistě tomu pomůže i nový (a neodolatelný) klip ke skladbě "NAZDAR!!!!". Více informací najdete na horkyzeslize.sk.

Kromě skvělé show plné slížovského humoru, hromady songů a křtu platinové kolekce Horkýže Slíže se může pražské publikum v Incheba Aréně těšit i na propracované projekce a efekty. Celým koncertem kapela proveze fanoušky v imaginárním stařičkém mikrobusu VW, na kterém se technický tým skutečně vyřádil: "Pro fanoušky je připravena výpravná show, doprovázená unikátními technickými efekty. Dvacetimetrová scéna s velkou LED obrazovkou, na které během celého koncertu poběží tematické projekce a pohledové prvky z jízdy v autě. Společně s obřím autoradiem, volantem na podiu a projekčními zpětnými zrcátky vedle pódia vytvoří dojem z koncertu, který se hned tak nevidí. Zážitek ještě posílí speciální sound & light efekty známé z vystoupení zahraničních kapel, které kapela použije poprvé ve své koncertní historii," vypočítává Honza Lippert ze ZL production, která má celý koncert po technické a produkční stránce pod palcem.

V pražské Incheba Aréně nitranskou partu doprovodí slovenská kapela Dilemma a se Slíži spřátelená česká zpěvačka GyGy se svým rockovým projektem. Zatímco projekt Dilemma (dilemma.sk) košického zpěváka, skladatele, textaře, kytaristy a violoncellisty, ale také organizátora Jána Spišáka je na Slovensku již prověřenou hodnotou, mladá česká zpěvačka GyGy je teprve na startu slibné kariéry (gygy.cz). Oba interpreti nejen podpoří Horkýže Slíže svými samostatnými bloky, ale s kapelou se na pódiu během večera několikrát setkají při společných aranžích.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY