Deep Purple chystají po sedmi letech novou desku

21.03.2013 10:09 - Martin Dušek | foto: facebook interpreta

Deep Purple
© music.aol.com
Anglická rocková kapela Deep Purple vydá 26. dubna první studiové album po více než sedmi letech. Studiovka, kterou nahrávala v Nashvillu v Tennessee pod producentským dohledem Boba Ezrina, vyjde pod názvem "Now What?!". Album bude obsahovat celkem jedenáct skladeb, přičemž píseň "All The Time In The World " se již několik dnů dá poslechnout na YouTube.

Nahrávka vyjde jak v klasické verzi, tak i v limitované edici a také jako dvoudiskové LP. Novinku skupina představí mimo jiné i v Rakousku a Česku. V úterý 30. dubna vystoupí v rakouském Ischglu a 8. srpna se ukáže v zámeckém parku ve Slavkově u Brna.

Deep Purple vznikli v roce 1968, ale v letech 1976 až 1984 měli přestávku. V současnosti kapelu tvoří Ian Gillan, Roger Glover, Steve Morse a Don Airey. Na kontě má osmnáct studiových alb, k jejím nejúspěšnějším skladbám patří hity jako "Black Night", "Strange Kind Of Woman", "Hush", "Smoke On The Water" nebo "Child In Time". Loni formaci zařadili na seznam nominovaných do rock'n'rollové síně slávy pro rok 2013, ale na vstup do síně legend si ještě minimálně rok budou muset počkat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY