Mars se dočkal prvenství mezi deskami, Macklemore přepisoval rekordy

07.03.2013 21:58 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Bruno Mars se díky slevě Amazonu nakonec dočkal s "Unorthodox Jukebox" svého prvního albového zlata. Nejvyšší novinku měli Thom Yorke, Flea a spol. s kapelou Atoms For Peace. Baauerův "Harlem Shake" výrazně ztratil, ale stále s přehledem porazil Macklemorea, který však stanovil zajímavé nové rekordy.
Baauer - Harlem Shake
© facebook interpreta
SINGLY - V USA se stále šejkuje o sto šest, i když Baauerův hit ztrácí moment. Tento týden už vznikají jen hodně opožděná videa a "Harlem Shake" už funguje trochu ze setrvačnosti. Až je škoda, že kozí remixy aneb další hudební virální fenomén nemůžou do hitparád. Schválně si na YouTube zadejte "Goat Edition Remix" a pobavte se. Každopádně, "Harlem" sice spadl o 45 % na 54 milionů streamů (všeho druhu, tedy puštěné streamy, ze streamovaných rádií i YouTube), ale první místo z toho ještě bylo, stále s více než dvojnásobným počtem bodů ve vzorci žebříčku Billboard.

Ani druzí Macklemore a Ryan Lewis nemusí smutnit, jako prvním se jim totiž povedlo po dobu osmi týdnů digitálně prodat přes 300 tisíc kusů singlu "Thrift Shop", čímž překonali dosavadní rekord "We Are Young" indiepopové formace fun.. Track také překročil sumu čtyř milionů downloadů. Další rekord překonal v On-Demand streamech, kde vede už devátým týdnem. Předtím dosáhl osmi prvenství Gotye.

Bruno Mars zůstal na čtyřce, stejně jako Taylor Swift na pětce, Drake na šestce a Justin Timberlake na osmičce. Pohoršil si will.i.am a naopak si zpět polepšila Rihanna, kdy ji při stejných číslech streamů i downloadů pořádně nakopla rádia, takže vyšší umístění jsou otázkou času. Swedish House Mafia se vrátila do první desítky.

Po delší době jsme tu měli nějaký debut vysoko, Demi Lovato odstartovala s "Heart Attack" na dvanáctce. "Radioactive" Imagine Dragons se už dostalo na dvacítku. A i když nám hodný Billboard neumožňuje zobrazit v žebříčku jen novinky, projel jsem všech sto míst a na konci jsem našel pár debutů, nicméně nestojí za zmínku, ale odkaz máte jako vždy dole.

    Top 10 - singly:
  1. Baauer - Harlem Shake
  2. Macklemore & Ryan Lewis - Thrift Shop
  3. Bruno Mars - When I Was Your Man
  4. Taylor Swift - I Knew You Were Trouble
  5. Rihanna feat. Mikky Ekko - Stay
  6. Drake - Started From The Bottom
  7. will.i.am feat. Britney Spears - Scream & Shout
  8. Justin Timberlake - Suit & Tie
  9. Bruno Mars - Locked Out Of Heaven
  10. Swedish House Mafia feat. John Martin - Don't You Worry Child

Bruno Mars - Unorthodox Jukebox
© facebook interpreta
DESKY - Jak bylo napsáno minule, Amazon prodával několik desek za dva dolary, a tak se najednou našlo plno lidí, kteří ještě neměli desky Marse nebo Macklemorea. Bruno Mars tak dosáhl svého prvního prvenství v albech, " Unorthodox Jukebox" téměř zdvojnásobil prodej na 95 tisíc kusů. "The Heist" Macklemorea a Ryana Lewise si polepšilo o 89 % na 42 tisíc a skončilo čtvrté (předtím šestnácté), těsně za Mumford & Sons.

Nebýt Amazonu, zlato by bral debut Atoms For Peace "Amok". Pro členy rockové kapely to však není prvotina: jména jako Thom Yorke nebo Flea toho za sebou mají hodně. Pátá skončila australská křesťanská skupina Hillsong United s nahrávkou "Zion". Do první desítky se vrátila Adele aneb i dva roky staré album "21" může profitovat z Oscara za skladbu, která na něm ani není.

Příští týden si pro prvenství jde Luke Bryan, kompilace "Spring Break... Here To Party" by se mělo prodat přes 100 tisíc kusů. Do Top 10 by se měl dostat i Jimi Hendrix s "People, Hell And Angels".

    Top 10 - alba:
  1. Bruno Mars - Unorthodox Jukebox (95, +96 %)
  2.  N Atoms For Peace - Amok (50)
  3. Mumford & Sons - Babel (43, -31 %)
  4. Macklemore & Ryan Lewis - The Heist (42, +89 %)
  5.  N Hillsong United - Zion (34)
  6. ▼ Různí - Now That's What I Call Music! 45 (33, -13 %),
  7. The Lumineers - The Lumineers (30, -13 %)
  8. Josh Groban - All That Echoes (29, -29 %)
  9. Rihanna - Unapologetic (29, +1 %)
  10. Adele - 21 (27, +17 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY