Album R.E.M. "Green" vyjde v luxusní reedici

08.03.2013 09:21 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

R.E.M.
© Courtesy Green PR
Šesté studiové album kapely R.E.M. "Green" letos slaví dvacet pět let od svého vydání a hlavně vzhledem k tomu vyjde 14. května ve speciální dvoudiskové deluxe edici. Jak napsal server rollingstone.com, na prvním CD bude kompletně zremasterované studiové album, druhý disk bude obsahovat záznam z koncertu, který se odehrál 10. listopadu 1989 v Greensboro.

"Green: 25th Anniversary Deluxe Edition" vyjde nejenom na stříbrných kotoučcích, ale také na stoosmdesátigramovém vinylu s původním obalem. Živý koncert obsahuje téměř všechny skladby z alba "Green", které měli fanoušci dříve tak rádi. Mimo jiné i "It's The End Of The World As We Know It (And I Feel Fine)", "The One I Love" a "Perfect Circle".

Vyjde také limitovaná edice EP s názvem "Live In Greensboro". Ta bude obsahovat pět písní ze stejného koncertu, které se vzhledem k omezené stopáži nedostanu na 2CD reedici, včetně písní "I Remember California", "So. Central Rain" a "Feeling Gravitys Pull". K dispozici bude pouze dva a půl tisíce kusů tohoto speciálního EP.

R.E.M. natočili patnáct studiových desek. Prozatím poslední "Collapse Into Now" vyšla v roce 2011. V témže roce, přesně 21. září, kapela oznámila ukončení své činnosti a není zatím nic známo o tom, že by se něco změnilo. Díky mnoha hitům, hudebním cenám, vyprodaným stadionům i desítkám milionů prodaných desek už nemusí nikomu nic dokazovat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY