Zatím bezejmenná superskupina Duffa McKagana a Mikea McCreadyho je na světě

05.03.2013 18:18 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Duff McKagan
© subvertmagazine.com
V dnešní době vznikají takzvané superkapely jako houby po dešti. Další z nich se rozhodli založit bývalý baskytarista Guns N' Roses Duff McKagan, kytarista Pearl Jam Mike McCready a bubeník Screaming Trees Barrett Martin. Zatím ovšem nepřišli na to, jak se vlastně budou jmenovat.

Právě kytarista americké grungerockové party Pearl Jam McCready se o tom rozpovídal v rozhovoru pro magazín Billboard, kde zmínil, že místo zpěváka zůstane napevno neobsazeno a vokální part bude obměňován. V daném rozhovoru například padlo jméno i u nás známého frontmana kapely Killing Joke a producenta megaúspěšného alba kapely Čechomor "Proměny" Jaze Colemana. Ještě než formace vydá album, založí si vlastní vdavatelství, u kterého ho vydá.

"Napsali jsme nějaké nové věci a též jsme použili stará dema z druhého albua 'Disinformation' od Mad Season. Uvidíme, co se s tím dá udělat. Probírali jsme to s Jazem z Killing Joke a už jsem se snažil najít i další zpěváky, se kterými bychom na tom popracovali," uvedl McCready.

Pro ty, kdo netuší nic o kapele Mad Season, by se dala vypíchnout následující fakta. Byla to formace, ve které působili mimo McCreadyho a Martina také dva nyní již mrtví hudebníci - zpěvák Alice In Chains Layne Staley a baskytarista John Baker Saunders. V roce 1995 vydali jedinou desku s názvem "Above". Vzpomínaná "Disinformation" nikdy nevyšla. Impulsem ke vzniku nové superkapely byla práce na reedici disku "Above", u které se sešli právě McCready a Martin.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY