Divokej Bill se vrací s novým albem "15" a výročním turné

03.03.2013 15:27 - Jakub Polách | foto: facebook interpreta

Divokej Bill
© facebook.com/divokejbill
Kapela Divokej Bill se po více než roce a půl vrací s novým albem a turné, aby tak s fanoušky oslavila své patnácté výročí. Skupina 12. dubna vydá desku s příhodným názvem "15" a tato číslovka nechybí ani v názvu na letošek naplánovaného turné "Divokej Bil 15 Tour".

Na nástupci alba "Mlsná", které vyšlo před čtyřmi lety, se kromě Václava Bláhy výrazně autorsky podíleli i Štěpán Karbulka a Roman Procházka, podle nějž měl velký vliv na celkový výsledek producent Pavel Karlík. Právě pod jeho vedením Patnáctka vznikala.

Rouškou tajemství je zahalena fyzická podoba nahrávky, on které kapela prozradila následující: "Jedinečným dárkem pro všechny majitele nového cédéčka pak bude obal. Co kus, to naprostý originál. Věříme, že to bude hodně zajímavé překvapení."

Všech jedenáct nových skladeb, které novinka nabídne, představí skupina v rámci turné "Divokej Bill 15 Tour" se zastávkami po českých městech. "Vybrali jsme místa, která se nám za dobu hraní líbila a cítíme se tam příjemně. Někde naopak ale zahrajeme úplně poprvé. V každém případě si to všude chceme užít a se všemi fanoušky společně oslavit naše jubileum. Bude to pořádná jízda, už je nám patnáct, takže konečně nejsme pod zákonem!" neskrývají pánové nadšení.

Patnáct zastávek letošního výročního turné vypadá následovně:

11. 5. - Jihlava
17. 5. - Litvínov
18. 5. - Ostrov u Karlových Varů
25. 5. - Hlinsko
31. 5. - Hradec nad Moravicí
1. 6. - Brno
5. 6. - Praha
7. 6. - Rožnov pod Radhoštěm
8. 6. - Olomouc
14. 6. - Ostrava
15. 6. - Břeclav
21. 6. - Vlašim
22. 6. - České Budějovice
28. 6. - Liberec
29. 6. - Plzeň


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY