Odložený koncert Firewater se blíží: vystoupí 5. března v pražském Rock Café

03.03.2013 12:32 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Firewater
© facebook interpreta
Dva roky po posledním turné se Tod A, dříve frontman newyorských Cop Shoot Cop, chystá s kolektivem Firewater znovu na cesty. V rámci krátkého evropského turné, které bylo z důvodu zlomené nohy frotmana přesunuto z loňského podzimu na jaro 2013, navštíví v úterý 5. března také Prahu a novinku "International Orange!" představí v klubu Rock Café.

Tod A žije momentálně v Istanbulu, kde také následovník alba "The Golden Hour" (2008) vznikal. "International Orange!" produkoval Tod A a Tamir Muskat (Balkan Beat Box), oficiálně vyšlo 11. září a jedenáct písniček pokračuje v originálním mixu punku a východních stylů s vlivy Turecka, Řecka, Pákistánu, Ruska, ale také klasického punku, ska, klezmeru, world music nebo mamba a salsy. "Nic cizího nám není lidský!" Hudba je výrazně doplněna lyrikou a černým humorem textů, jak jsou fanoušci u Toda zvyklí.

Firewater vznikli v létě 1997 z prachu rockových Cop Shoot Cop a do letošního roku vydali šest studiových alb, včetne desky coverů "Songs We Should Have Written" (2004). Todův touring band zahrnuje členy kapel Jesus Lizard, Soul Coughing, Elysian Fields, Gogol Bordello nebo Balkan Beat Box a jejich hudba se dá nejvýstižněji popsat jako world punk.

Vatupenky seženete za 350 Kč (+ poplatky / předprodej) v Rock Café a v síti Ticketstream. Na místě zaplatíte 450 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY