Emeli Sandé a Ben Howard uspěli na letošních Brit Awards

21.02.2013 19:12 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Emeli Sandé
© PA
Pětadvacetiletá ostrovní zpěvačka Emeli Sandé natočila loni podařené album "Our Version Of Events", za nějž obdržela hned čtyři nominace na letošní Brit Awards. Proměnila polovinu - tedy dvě. "Toto album jsem nahrála, protože jsem neměla dost sebevědomí říct pár věcí osobně. Jsem velmi nepravděpodobná popová hvězda," prohlásila. Loni byla k vidění třeba na slavnostním zakončení LOH v Londýně a patřilo jí i finále letošního udílení britských hudebních cen - zazpívala při něm skladbu "Next To Me".

Své slovo dostala i zpěvačka Adele díky hitu "Skyfall", která se vzhledem k brzkému předávání Oscarů živě tohoto předávání nezúčastnila, i když ji pořadatelé slíbili, že při případné děkovné řeči letos nehrozí vypnutí mikrofonu, jako se to stalo loni. Pověstný šťouchanec jim ale zpěvačka udělila netradičně krátkým poděkováním. "Díky moc za tuhle cenu, hodně pro mě znamená."

I muži měli svého krále. Stal se jím pětadvacetiletý zpěvák Ben Howard, který se stal zároveň Zpěvákem roku a Objevem roku. Mumford & Sons v kategorii skupin zdolali těžkého soupeře - formaci Muse. A i když vydali povedené album "Babel", nedá se říci, že by toto ocenění očekávali.

Vítězové Brit Awards 2013

Britský průlom roku: Ben Howard
Britská sólová zpěvačka: Emeli Sandé
Britská kapela roku: Mumford & Sons
Živá kapela: Coldplay
Britský sólový zpěvák: Ben Howard
Britský producent: Paul Epworth
Britská píseň: Adele, Skyfall
Britský globální úspěch: One Direction
Cena kritiků: Tom Odell
Mezinárodní sólová zpěvačka: Lana Del Rey
Mezinárodní kapela: The Black Keys
Mezinárodní sólový zpěvák: Frank Ocean
Nejlepší album: Emeli Sandé, "Our Version Of Events"



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY