Co budou dělat Foals po "Holy Fire"? Natáčet soundtrack nebo pěstovat artyčoky

16.02.2013 16:05 - Andrea Šafářová | foto: facebook interpreta

Foals
© last.fm
Vydá-li právě kapela album, přepokládá se, že vyvine veškeré úsilí na jeho propagaci. Foals se dva dny po vypuštění desky číslo tři serveru NME.com jali básnit o sólových plánech po "Holy Fire". To je sice trochu překvapivé, ale rozhodně ne nudné, minimálně úmysly frontmana Yannise Philippakida zaujmou:

"Přemýšlím o tom, že budu pěstovat artyčoky v Řecku." Volba lokality pro jeho zemědělský sen nepřekvapuje, na jižním Balkáně prožil prvních pět let svého života, dokud se neodstěhoval se svou židovskou matkou do Oxfordu. Důvod zamýšleného úprku z hudební branže je prostý - šestadvacetiletý zpěvák hodlá stárnout s grácií, což podle něj v hudebním průmyslu nelze. "Nechci být jedním z třicátníků, co píší texty pro patnáctky."

Se změnou řemesla a úplnou distancí od kolegů z Foals to ale prozatím evidentně tak horké nebude. Philippakis se totiž svěřil serveru BBC Newsbeat s ambicí tvorby filmového soundtracku, který by natočil s Foals: "Hrozně rád bych se pustil do filmového soundtracku - a jsem si jistý, že stejně tak i Jimmy [Smith, kytarista]."

A ty, kterým se třeba nejnovější počin "Holy Fire" nezamlouvá, by mohl zajímat závěrečný Philippakidův výrok: "Mám v plánu jisté věci, které fanoušky Foals šokují, vyděsí a navždy poznamenají." Tak se nechme překvapit.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY