Britskou singlovou jedničku mají rapper Macklemore a Ryan Lewis

11.02.2013 09:45 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Nestává se často, aby nezávisle vydaná hudba okupovala přední příčky světových hitparád, tak jak to nyní dokázali americký rapper Macklemore a producent Ryan Lewis se singlem "Thrift Shop". Jejich nejčerstvějším úspěchem je první místo v britském singlovém žebříčku.
Macklemore & Ryan Lewis - Thrift Shop
© facebook interpreta
Jeden ze současných objevů americký rapper Macklemore natočil společně s mladým producentem Ryanem Lewisem debutové album "The Heist" a i bez podpory velké nahrávací společnosti se jim podařilo pokořit světové hitparády. Největšího úspěchu ale dosáhli především díky singlu "Thrift Shop", který momentálně vede i britský singlový žebříček, když sesadil se 157 tisíci prodanými kopiemi minule první Bingo Players s Far East.

Novinek minulý týden mnoho nebylo a výrazněji se prosadili pouze Fall Out Boy, jejichž nový singl "My Songs Know What You Did In The Dark (Light Em Up)" z chystaného alba "Save Rock And Roll" se umístil na pátém místě. Dále v žebříčku najdeme také novinky Bruna Marse ("When I Was Your Man" na čtyřicáté šesté pozici), Drakea ("Started From The Bottom" na sedmdesáté první pozici) nebo Mariny & The Diamonds ("How To Be A Heartbreaker" na osmdesáté osmé pozici).

    Top 10 - singly:
  1. Macklemore & Ryan Lewis feat. Wanz - Thrift Shop
  2. Disclosure / AlunaGeorge - White Noise
  3. ▼ Bingo Players feat. Far East - Get Up (Rattle)
  4. Emeli Sandé - Clown
  5. N Fall Out Boy - My Songs Know What You Did In The Dark (Light Em Up)
  6. will.i.am feat. Britney Spears - Scream & Shout
  7. Calvin Harris feat. Tinie Tempah - Drinking From The Bottle
  8. Rihanna feat. Mikky Ekko - Stay
  9. Taylor Swift - I Knew You Were Trouble
  10. Dizzee Rascal - Bassline Junkie

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Les Misérables: Highlights from the Motion Picture Soundtrack (Bídníci)
© facebook interpreta
V půlce týdne to ještě vypadlo, že svou první albovou jedničku získají The Courteeners, ale vzhledem ke klesajícím prodejům na konci týdne, nakonec skončili až na šestém místě. Na jedničku se vrátil soundtrack z filmu "Bídnici" a vystřídal minule první Biffy Clyro, kteří jsou nyní s nahrávkou "Opposites" třetí, zatímco na druhé pozici je písničkář Jake Bugg.

Kromě nové desky "ANNA" již zmíněných The Courteeners se do desítky probojovala ještě novinka "Pedestrian Verse" skotských Frightened Rabbit. Jsou na devátém místě a do top desítky se podívali vůbec poprvé. Na třináctce najdeme francouzského pianistu Richarda Claydermana s albem "Romantique", na čtrnáctce jsou Eels s "Wonderful, Glorious" a novinky v top dvacítce doplňují ještě Kimberley Walsh s "Centre Stage" na osmnáctce a Devlin s druhou studiovou nahrávkou "A Moving Picture" na devatenátce.

    Top 10 - alba:
  1. ▲ Různí - Les Misérables Soundtrack
  2. Jake Bugg - Jake Bugg
  3. Biffy Clyro - Opposites
  4. Emeli Sandé - Our Version Of Events
  5. Fleetwood Mac - Rumours
  6. N The Courteeners - ANNA
  7. Andrea Bocelli - Passione
  8. Rihanna - Unapologetic
  9. N Frightened Rabbit - Pedestrian Verse
  10. Calvin Harris - 18 Months

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY