Tomáš Dvořák aka Floex má napilno, nejenom s "Machinariem"

31.01.2013 11:37 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Tomáš Dvořák - Machinarium (Soundtrack)
© facebook interpreta
Po loňském roce, kdy Tomáš Dvořák aka Floex hodně koncertoval, nastal čas na návrat do studia a odhalit několik novinek. První z nich je už vlastně na světě - od pondělí 28. ledna je opět možné zakoupit si soundtrack k adventuře "Machinarium" na sběratelském vinylu. Díky neutuchajícímu zájmu tak vyšla již čtvrtá reedice na černě zabarveném 140 gramů vážící audiofilské placce; v balení nechybí download kupóny, tištěná vnitřní obálka a tři grafické listy s reprodukcemi maleb Adolfa Lachmana. To však zdaleka není vše, co letos Floexe čeká.

Díky ukotvené spolupráci s německým vydavatelstvím Denovali Records (na němž vycházejí desky i jeho spřízněných kamarádů z Hidden Orchestra) se Tomášovi dostalo zastoupení do zahraničí a nový materiál vydávaný pod značkou Floex najde své místo právě tam. V tomto ohledu je v progresu chystané EP s novým materiálem. V únoru pak natočí svůj první videoklip na novou písničku "Gone", v níž zpívá Sára Vondrášková (Never Sol) a režie se ujme Anya Stuart (zpěvačka projektu Alvik). V plánu je pak ještě jeden snímek, něco jako příběhové video na "Veronika's Dream" (z předloňského alba "Zorya"), na kterém pracuje Tomáš Hájek. Koncertů prý letos moc nebude.

Na závěr ještě jedno odhalení nejenom pro fanoušky "Machinaria". Tomáš v současnosti věnuje nemálo času dalšímu soundtracku pro hru z dílny Amanita Design, stane se jím již třetí pokračování vesmírné odysey "Samorost".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY