Norah Jones se popere s Adele o Oscara

30.01.2013 08:05 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Norah Jones
© facebook.com/norahjones
Organizátoři letošního udělování prestižních cen americké Akademie filmových umění a věd vytáhli nečekané eso z rukávu v podobě další hvězdné interpretky, která na ceremoniálu zazpívá. Norah Jones loni nahrála skladbu Waltera Murphyho a Setha MacFarlanea s názvem "Everybody Needs A Best Friend" pro film "Ted" a bude s ní usilovat o cenu v kategorii Nejlepší původní filmová píseň.

"V době nahrávání této skladby jsem si se Sethem užila hodně zábavy a byla jsem nadšená, když jsem zjistila. že ji nominovali na Oscara. Zazpívat ji na takové prestižní akci, kterou bude moderovat právě můj kamarád Seth, je příležitost, jaká se naskytne jen jednou za život," řekla třiatřicetiletá zpěvačka pro stránky oscars.org. Adele tak se svojí skladbou "Skyfall" ve stejné kategorii dostala vážnou soupeřku.

Americká zpěvačka a příležitostná herečka (ve zmiňovaném filmu "Méďa" si zahrála samu sebe) má na svém kontě prozatím pět studiových alb, z nichž poslední s názvem "Little Broken Hearts" vyšlo loni. Dcera nedávno zesnulého indického sitáristy Raviho Shankara za své album "Come Away With Me" získala osm cen Grammy. Hrála i ve filmech "Láska s výstrahou" nebo "Moje borůvkové noci".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY