Carlos Santana se po třech letech vrátí koncertovat do Prahy

25.01.2013 12:45 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Santana
© santana.com
Kytarový kouzelník Carlos Santana se chystá opět omámit svými triky české fanoušky na vystoupení, které plánuje v rámci svého World Tour na 1. srpna do O2 areny v Praze.

Jeho pestrá muzika do sebe vstřebává stále novější vlivy a přitom zůstává věrná kořenům rocku a blues. Již v roce 1966 založil svoji první kapelu The Santana Blues Band. Jeho následující takřka nekonečná kariéra v sobě již v tuto chvíli obsahuje na sto milionů prodaných alb a stejný počet jeho fanoušků na koncertech. Specifická hra i zvuk jsou dominantním prvkem jeho nahrávek i koncertů, jeho umění díky fúzím, které za celou kariéru absolvoval, proniklo do mnoha hudebních stylů a získalo si i posluchače, kterým jinak rocková hudba je cizí. Přelomovou pro jeho kariéru se stala nahrávka z roku 1999 "Supernatural", za kterou získal mnoho ocenění a prodal jí na 35 milionů kopií.

Teď už jsme ale o třináct let dál a fenomenální kytarista na svém letošním turné chce propagovat novou desku s názvem "Shape Shifter", kterou vydal loni. Vstupenky v cenách od 799 Kč jsou v prodeji na terminálech SAZKA Sázková kancelář, a.s. od pátku 25. ledna.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY