Hackeři, co kradli písně Michaela Jacksona, byli odsouzeni

17.01.2013 11:02 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Michael Jackson
© michaeljackson.com
Dva hackeři, James Marks (27) a James McCormick (26), byli ve Velké Británii odsouzeni ke stovce hodin veřejně prospěšných prací za to, že z amerických serverů společnosti Sony Music Entertainment zcizili ještě nevydané skladby.

Nejprve pomocí svých domácích počítačů hledali jakékoli materiály týkající se krále popu. Narazili na zlatou žílu ve formě velkého množství hudebního materiálu, videí a nikdy nevydaných písní Jacksona i jiných hudebníků. Přesný obsah ale společnost Sony odmítla prozradit.

Práva na tento materiál rozhodně nebyla levná. Nahrávací společnost za sedmiletou smlouvu zaplatila v přepočtu víc jak čtyři miliardy korun. Pachatelé se poznali právě na internetu a stáhli na osm tisícovek různých souborů a videí, které se netýkají jenom Michaela Jacksona, ale i jiných hudebníků. Jejich pobyt na svobodě ale potom neměl dlouhého trvání. Společnost zjistila, že se na jejich stránkách děje něco nekalého. Okamžitě uvědomila bezpečnostní orgány a ty z historie chatů mezi oběma pachateli zjistily, že se povedená dvojka chystá s tímto materiálem obchodovat. Nedlouho na to, v květnu roku 2011, skončili s klepety na rukou v policejní cele.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY