Podívejte se na celý koncert Davea Gahana a Soulsavers

15.12.2012 10:29 - Marek Odehnal | foto: facebook interpreta

Dave Gahan (Depeche Mode)
© timeinc.net
Letošní velmi povedené album britského dua Soulsavers "The Light The Dead See" se do povědomí většiny posluchačů dostalo hlavně díky skutečnosti, že jej celé nazpíval slavný vokalista Dave Gahan z Depeche Mode. Pochopitelně s nimi nejel žádné velké turné, přesto spolu absolvovali několik komorních vystoupení.

Webová verze hudebního magazínu Rolling Stone nyní přináší exkluzivní záznam letní session přímo ve studiích vydavatelství Capitol Records v kalifornském Hollywoodu. Celý půlhodinový atmosférický koncert je nasnímán černobíle, jako kdyby ho snad natočil sám Anton Corbijn, dvorní fotograf a režisér zpěvákovy domovské formace.

Gahan se výrazně soustředí na vnitřní prožitek místo na roztleskávání davu a je evidentní, že si minimalistickou show s živou rockovou kapelou pro pár fanoušků užívá úplně jinak než monstrózní koncerty na největších světových stadionech. Hudebnímu dokumentu lze vytknout snad jen až přílišnou vizuální fascinaci Gahanem, na němž lpí objektivy kameramanů většinu času. Soulsavers proto v záznamu tak trochu, minimálně z filmového hlediska, degradovali na pouhý doprovod svého slavného pěveckého hosta.

Pro regulérní přehrání videa je ho nutné spustit a následně tlačítkem v pravé dolní části roztáhnout na celou obrazovku, případně prokliknout přímo na stránku magazínu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY