Elán zve fanoušky do svého obýváku

05.12.2012 11:27 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Elán Unplugged
© facebook interpreta
Slovenská legenda Elán v současnosti pilně koncertuje po domovské vlasti se svým projektem "Elán v divadle", rozhodně ale nehodlá o tento jedinečný zážitek ochudit své české fanoušky. Na první polovinu příštího roku chystá po Česku bohatou sérii koncertů.

Turné je specifické tím, že na pódiu je pouze železné jádro kapely Ráž, Baláž a Patejdl, kteří se sami doprovázejí na basu, akustickou kytaru a klavír. Pódium má evokovat obývací místnost, část domu, kde je pohoda a klid. Navíc fanoušci mají možnost si se skupinou na pódiu popovídat i zazpívat některou z jejich písní. V Novém městě nad Váhom proběhlo veřejné natáčení jednoho z těchto koncertů na DVD, které vyjde napřesrok. Vstupenky jsou k mání v síti Ticketpro.

"Dosud jsme hráli hlavně koncerty pro tisícovky lidí ve velkých halách, a proto jsme přemýšleli, čím bychom naše fanoušky překvapili," řekl Vašo Patejdl a dodal: "Je to sice cesta z jednoho extrému do druhého, ale rozhodli jsme se pro minimalistické turné, v rámci kterého budeme na pódiu opravdu jen tři. Mnoho našich hudebních kolegů sice razí cestu koncertů se symfonickým orchestrem, ale pro nás je tato forma lepší. Jednoduše chceme naše skladby předvést v takové podobě, v jaké vznikaly - jenom klavír, zpěv a kytara."

Termíny "Unplugged Tour 2013 - Elán v Divadle" (ČR):

26. března Liberec dům kultury
28. března Hradec Králové KD Aldis
17. dubna Praha Lucerna velký sál
25. dubna Brno Bobycentrum
7. května Ostrava DKMO
10. května České Budějovice Metropol
14. května Ústí nad Labem Dům kultury
16. května Karlovy Vary Hotel Thermal
18. května Zlín Kongresové centrum
24. května Žďár nad Sázavou Dům kultury
30. května Znojmo open air hrad Znojmo
23. května Olomouc open air sv. Kopeček


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY