Nejlépe vydělávajícím hudebníkem je Dr. Dre

03.12.2012 09:04 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Dr. Dre
© facebook interpreta
Nejlépe vydělávajícím hudebníkem za poslední rok je podle prestižního magazínu Forbes rapper a producent Dr. Dre. I když s novým studiovým albem "Detox" si dává pořádně na čas, je velmi aktivní na producentském poli, taktéž na podnikatelském (prodává třeba vlastní sluchátka Beats) a k tomu si i čas od času živě zarapuje. Jeho výdělky činily od května 2011 do května 2012 sto deset milionů amerických dolarů.

Na druhém místě se objevil ex-člen Pink Floyd Roger Waters s 98 miliony dolarů. Většinu z nich vydělal na svém turné "Roger Waters The Wall Live", v rámci něhož navštíví v příštím roce opět i Prahu. Třetí místo a pomyslnou bronzovou medaili získal skladatel, zpěvák a Sir Elton John, který za sledovanou dobu odehrál na stovku koncertů a kromě toho produkoval i animovaný film "Gnomeo a Julie", na kterém se loni podílel se svým partnerem Davidem Fournishem.

V elitní desítce vydělávajících hudebníků se pak ještě objevili Take That, Bon Jovi, Paul McCartney, Britney Spears, Taylor Swift, Justin Bieber a Toby Keith.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY