Projekt #novagenerace chystá dvoudenní večírek

27.11.2012 11:29 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

#novagenerace
© facebook interpreta
Letošní pražská klubová zima bude patřit mladým interpretům. Začátkem prosince se během dvoudenního koncertování v předních tuzemských prostorech a za jejich velké podpory představí jedinečný projekt #novagenerace.

Pod titulem #novagenerace vystoupí pátého prosince v Roxy Kittchen - lo-fi písničkář, který loni nadchl svojí debutovou deskou "Menu", písničkář a klavírista Oliver McGillick a The Linings, kteří vyhráli soutěž startér Radia Wave a několikrát se představili i německému publiku. O den později se v Rock Café objeví Holden Caulfield, kteří při té příležitosti pokřtí následovníka svého úspěšného EP "Inflate The Balloons", dále tvrdě elektroničtí Schwarzprior a Post-hudba. Oba večery budou rozšířeny o vystoupení další etablované kapely. Oznámena již byla letenská surfpanková kapela Wild Tides. Jméno zbylého vystupujícího se brzy zveřejní.

"Novogenerační myšlenku jsme s naším pracovním týmem rozvíjeli po dobu několika měsíců. Došli jsme k závěru, že mladé kapely neví, jakým způsobem oslovovat kluby, pořadatele nebo média, často tak neumí plně využít svých možností," přibližuje podstatu celého konceptu manažerka Šárka Vávrová a dodává: "Je na místě těmto talentům pomoci. V případě projektu #novagenerace se tedy nejedná o jednorázovou akci v rámci dvou večírků, je to dlouhodobý proces. Pražskými prosincovými koncerty vše nekončí, ale začíná. Chtěli bychom se stát pomyslným hybatelem tuzemské klubové scény."

Kromě dvoudenního pražského festivalu se zjara příštího roku vydá #novagenerace i mimo metropoli. Při sérii koncertů napříč republikou budou kromě již zmiňovaných interpretů, sdružených pod značkou #novagenerace, přizváni i vytipovaní mladí umělci dosud lokálního charakteru, kteří ve své tvorbě projevují pomyslný novogenerační cit.

"V podzemí vznikla nová česká vlna a je na čase, nechat ji vybublat na povrch," tvrdí další ze zúčastněných, hudební publicista Lukáš Benda, který mladé interprety dlouhodobě prostřednictvím série článků 'Nová generace' monitoruje. "Nezájem veřejnosti o mladé tuzemské projekty, jež se zformovaly mimo hlavní proud, je třeba ukončit přímou konfrontací. Aby česká scéna mohla žít a přežít, je třeba podporovat alternativu. Je třeba změnit vkus obyčejného hudebního konzumenta. Tím, že se #novagenerace proti nikomu nevymezuje a zakládá si na žánrové pestrosti, nepochybuji o úspěchu celé naší mise."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY