The Cranberries po více než deseti letech vystoupí v Praze

19.11.2012 08:52 - Jaroslav Hrách | foto: facebook interpreta

The Cranberries
© Jess Baumung / Billboard.com
Irská čtyřčlenná kapela The Cranberries, v čele se zpěvačkou Dolores O'Riordan, zavítá 30. listopadu do pražské Tipsport areny. V rámci celosvětového turné "The Cranberries - The Roses Tour 2012" zahraje skladby z poslední vydané desky "The Roses". Předskakovat jí bude známá slovenská zpěvačka Katarína Knechtová (bývalá členka prešovské skupiny Peha).

The Cranberries mají za sebou dlouhou historii. Začínali v roce 1989 a od té doby stihli vydat šest studiových desek. Proslavili se úspěšnými singly, které se dostaly na nejvyšší příčky hitparád (jedním z nejznámějších a nejúspěšnějších singlů je bezesporu "Zombie") a prodali přes více než 30 milionů desek. Koncem roku 2003 se však kapela rozpadla, aby se její členové mohli věnovat svým sólovým kariérám. Nicméně po šesti letech se dali opět dohromady a oznámili přípravu nové desky. Ta vyšla letos v únoru a byla pojmenována "The Roses". The Cranberries uspořádali k nové desce celosvětové turné a zahrají i v České republice.

Lístky na "The Cranberries - The Roses Tour 2012" můžete kupovat síti Ticketportal. Ceny lístků se pohybují od 790 Kč do 1590 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY