Rozvrkočené tan... Co to povídám?

03.01.2013 17:23 - Martin Wipplinger | foto: facebook interpreta

All Time Low po nepřesvědčivé stáži u majoru udělali logický krok a vrátili se k osvědčenému vydavateli. Dnes mají nové album "Don't Panic" a hned na úvod je potřeba říct, že moc lepšího pop-punku jsme loni neslyšeli. Co, jak a proč si tak hezky sedlo, se dozvíte v recenzi.
8/10

All Time Low - Don't Panic

Skladby: The Reckless And The Brave, Backstreet Serenade, If These Sheets Were States, Somewhere In Neverland, So Long, Soldier, The Irony Of Choking On A Lifesaver, To Live And Let Go, Outlines, Thanks To You, For Baltimore, Paint You Wings, So Long, And Thanks For All The Booze
Vydáno: 9.10.2012 (US)
Celkový čas: 40:57
Vydavatel: Hopeless Records
Tak si říkám, že Alex Gaskarth je fakt prďák, když má ve svých pětadvaceti nahraných už pět dlouhohrajících desek. A taky si říkám, že svoje All Time Low vede moc dobře, protože spoluvytvořil úspěšný produkt, který pravidelně vysoko boduje v Billboardu a prodává se. Teď navíc opět skládá moc příjemný pop-punk, ze kterého zase voní kytary, je prolezlý hravými melodiemi a netrpí přemírou produkce. Album "Don't Panic" je opravdu milým překvapením, protože ještě před rokem a něco to vypadalo, že kapela hodlá svou hudbu zaprodat.

Nebojím se říct, že All Time Low si hřáli hada na prsou. Poslední nahrávka "Dirty Work" tolik nefungovala z vícera důvodů, zásadním přehmatem ale byla touha po spolupráci s majorem. Dneska už je za tímhle vším tlustá čára a melodický rock v Marylandu zase kvete. Snad dokonce tak dobře jako za času "Song Wrong It's Right". A to je velmi dobré vysvědčení.

"Don't Panic" je o dvanácti písních, které fungují přirozeně, a je poznat, že se na nich vyřádila hlavně kapela, ne jako minule podpůrný tým. All Time Low zase produkují do-hlavy-se-vnucující refrény ("For Baltimore"), mají jednoduché, ale fungující kytarové vzorce ("If These Sheets Were States", "Thanks To You"), jsou lehce stravitelní a dokonce jsou občas mírně víc punk než pop ("So Long, Soldier"). Jako stokrát v minulosti opět nic důležitého neřeší, přesto je Gaskarthova textařská nápaditost na vyšší úrovni.

Pokud jsem v recenzi označil "Dirty Work" za album, bez něhož se obejdu, o "Don't Panic" to neplatí. Vyumělkovaný party-pop vzal do zaječích, mladickou energii All Time Low znovu vložili do melodického rocku, který bude fungovat live. Tohle je dobré vědět už jen z toho důvodu, že kapela si Česko konečně přidala na svou koncertní mapu a na konci srpna debutovala v pražském Paláci Akropolis.

Podpult, nepodpult...

..."Don't Panic" můžete beztrestně poslouchat na YouTube kanálu vydavatele.

Se začátkem nového roku je třeba si říct, že "Don't Panic" je v rámci žánru jeden z nejlepších produktů posledních dvanácti měsíců. Jeho možná nejslabším místem je nevýrazný příspěvek hostů, i když skladba "Song Long, Soldier" tenhle můj argument nejspíš moc nepodpoří. Aspoň vidíte, s jak komplexní sbírkou máme tu čest. All Time Low jsou na ní příjemně melodičtí a catchy, víc se od nich nežádá.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY