Podívejte se na "Falling" Borise Carloffa

09.10.2012 08:38 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Boris Carloff
© David Turecký
Jak jsme již informovali, debut Borise Carloffa "The Escapist" je již pomalu na spadnutí, dočkáme se jej 17. října a cestu mu vyšlapává videoklip k písni "Falling". Podílelo se na něm bratrské duo ObraskiBros, které jej situovalo do odkazu filmů Karla Zemana a na hororové snímky z kraje minulého století. Boris se v něm vžil do role vynálezce, novodobého stvořitele Frankensteina. Jeho přezdívka odkazuje právě na jméno herce Borise Karloffa, který ztvárnil prvního filmového Frankensteina.

"Vycházeli jsme z původního Borisova záměru pojmout klip ve steampunkovém stylu, který se u nás příliš nedělá a který skvěle sedí k atmosféře písně. Příběh samotářského vědce ala Frankensteina se pak vykrystalizoval docela rychle a s ním i stylizace," doplňuje Martin Živocký, polovina ObraskiBros. Byla to pro ně hlavně výzva, vyzkoušet si netradiční formát, Honza k tomu dodává na vysvětlenou: "...tedy skloubit živého herce s čistě digitálně vytvořeným prostředím a připodobnit přitom celkový vzhled díla filmům z období německého expresionismu. Proces to byl mnohdy (ale ne vždy) bolestivý, ale o to cennější, co se týče nabytých zkušeností."

První sólová deska Borise Carloffa "The Escapist" vyjde 17. října a bude obsahovat následujících deset skladeb: Shadows, In My Lonely Room, Falling, I Have Got One Soul, For These Days, The Mist, Take Me Higher, In Circles, To Each Of You, Hidden In The Sky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY