Massive Attack vydají reedici průlomového alba "Blue Lines"

10.10.2012 15:55 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Massive Attack - Blue Lines
© facebook interpreta
Britské duo Massive Attack se rozhodlo oprášit své legendární album "Blue Lines". Jeho reedice vyjde již v druhé polovině listopadu.

Zmiňovaná deska je právem považována za první triphopové album, které v roce 1991, kdy vyšlo, zaznamenalo mimořádný úspěch. Massive Attack se deskou a vydanými singly "Safe From Harm" a především "Unfinished Sympathy" okamžitě katapultovali mezi první ligu a unikátní kombinaci nesourodých vlivů a žánrů jako hip hop, soul, punk, dub, reggae nebo electro dokázali okouzlit posluchače napříč různými hudebními styly.

Deska "Blue Lines" je i po více než dvaceti letech považována za jedno z nejdůležitějších britských alb všech dob, a tak se její remasterovaná a přemíchaná reedice, která se na trhu objeví 19. listopadu, očekává s velkým napětím. Nevyjde totiž pouze v jednodiskové podobě a digitálně, ale především i jako deluxe box, který bude kromě CD obsahovat ještě DVD s audio záznamy ve vysokém rozlišení, dále dva 180tigramové vinyly a také originální promo plakát k albu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY