Jimmy Eat World dotočili osmé album, poslechneme si ho ale až příští rok

08.10.2012 14:55 - Martin Wipplinger | foto: facebook interpreta

Jimmy Eat World, Rock For People, Festival Park, Hradec Králové, 2.-5.7.2011
© Petr Klapper / musicserver.cz
Osmá regulérní nahrávka Jimmy Eat World je dotočená. Kapela čerstvou informací zaplavila své profily na sociálních sítích.

Jimmy Eat World, putující rockovou scénou od první poloviny devadesátých let, jsou pojímáni za předního reprezentanta subžánru emo. Hudební kritikou je nejvíc ceněno jejich tvůrčí období mezi léty 1999 až 2004, kdy kapela svou existenci podepřela zásadními nahrávkami "Clarity", "Bleed American" a "Futures". Poslední studiovka "Invented" vyšla na podzim předloňského roku. Nové album už má konkrétní rysy.

Jimmy Eat World mezi Zaprášenostmi

S odstupem dlouhých jedenácti let se musicserver ohlédl za albem "Bleed American". Přečtěte si o něm zde.

"Naše nejnovější deska je oficiálně nahraná. S Alainem Johannesem jsme se měli výborně. Teď budeme čekat na mix," zdůraznila kapela na Twitteru i Facebooku, jak jim šla k duhu spolupráce s novým producentem, který má v širokém portfoliu třeba také album Arctic Monkeys "Humbug".

Přes všechny dobré zprávy, které teď z tábora Jimmy Eat World jdou, je ale třeba podotknout, že studiová osmička hned tak venku nebude. Hovoří se až o jaře příštího roku. A navíc skupina stále řeší problém, u koho album vůbec vydat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY