Laura a ti tři

24.09.2012 20:16 - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

V hlavních rolích otec (Matěj Homola), matka (Dara Rolins) a otčím (Rytmus). Společně vedou spor o dceru (Laura). Ve vedlejší roli Dan Landa. Kulisami je svět sociálních sítí. Ne, nebavíme se o konceptu k divadelní hře, řeč je o nechutné aféře, jež se před pár dny objevila napříč internety.
Wohnout, Majáles, Stromovka, Praha, 6.5.2011
© Luciáš F. Svoboda
Matěj Homola, věčně usměvavý sejkonopík z Wohnoutů, má kromě hudby rád i skejty, cestování a trávu. A taky svou dceru. To se příliš nezamlouvá bývalé Homolově životní partnerce a matce čtyřleté Laury, Darině Rolincové. Ta by totiž dítě logicky mnohem raději vychovávala společně se svým novým partnerem, Rytmusem.

Jak již bylo řečeno, Matěj Homola rád skejtuje, cestuje a hulí. Před čtyřmi lety se mu ale zelené potěšení krutě nevyplatilo, to když byl na Ukrajině zadržen za držení marihuany. "Kromě toho hlavního průšvihu, kdy mi hrozil nějaký tvrdší trest, tam figurovaly i podprůšvihy. Byl jsem tenkrát již ve vztahu s Darou a nechtěli jsme, aby z toho bulvár udělal ještě větší peklo, než je, protože pak by nás usmažil. Zkrátka jsme to nechtěli pouštět dál než mezi příbuzné a nejbližší přátele. Jenže lidi se samozřejmě ptali, co se mnou je. Proto tenkrát vznikla verze o tom, že jsem se na Ukrajině zranil a ležím tam v nemocnici. Této milosrdné lži se všichni drželi až doposud a díky jim za to," napsal před několika dny Homola na facebookový profil kapely Wohnout.

Alternativní pravdě před čtyřmi lety bez výjimek uvěřila tuzemská média a informovala tak o úrazu, který si měl Homola přivodit na skejtu. O celém příběhu vznikla píseň "Příběh", ale na vypečený konec příběhu se čekalo dlouhé čtyři roky.

Znáte to, lež má krátké nohy, zvláště, když je někdo milerád přistřihne. Kostlivci se pak sypou ze skříní, hlava nehlava. Česko-slovenský bulvár tak na konci září společnými silami nafoukl čtyři roky splasklou bublinu do monstrózních rozměrů. A Matěj Homola není paranoidní, domnívá-li se, že za tím vším může být snaha jeho osobu zdiskreditovat před chystaným soudem, který má rozhodnout, zda svěří Lauru do střídavé péče oběma rodičům, nebo zůstane u současného modelu, kdy Dara rozhoduje o dceři docela sama. Rozumějte, sama bez Homoly, ovšem s Patrikem Vrbovským aka Rytmusem v zádech.

Z Laury se v posledním roce stává podle názoru Matěje Homoly malá mediální hvězdička a tomuto trendu nechce jako otec dále přihlížet. "Sportuju, cestuju, mám hodnotné koníčky, žiju aktivní život a chodím mezi normální lidi. Chci, aby Laura poznala i tyto hodnoty a nejen ty ze světa 'slavných a bohatých'," vyjádřil se na téma Laura, na téma obvykle zapovězené, protože se snaží veškerou mediální tíhu nést sám, bez dceřiny účasti...

Daniel Landa
© Luciáš F. Svoboda
Okurková sezóna pozvolna končí a rodinné spory (byť v nich figurují dvě celebrity a jedna kvazicelebrita) nejsou zase až tak sexy. Vše tedy vypadalo na poklidné splasknutí bubliny a ticho po bouři. Jenže celá aféra začala žít vlastním životem, když Rytmus vydal prohlášení, ve kterém ostře odsoudil feťáka Homolu. A z Vyšehradu cítil potřebu se ke všemu vyjádřit i Daniel Landa, vzhledem k vlivu na sociálních sítích raperrovi rovnocenný sok. Pro mnohé šok. Proč právě on?

Když se Rytmus rozhodl prát špinavé prádlo na veřejnosti, nemůže se přece nikdo divit, že se ozvala i jiná veřejně činná osoba, mající navíc obzvláště hrdý vztah ke svým dcerám. Landovo vyjádření bylo ze všeho nejvíce upřímné, mimořádně trefné, zcela nečekané a sympaticky patetické. Paradoxně právě Landa projevil více charakteru, lidskosti a empatie než všichni zbylí zúčastnění dohromady.

AKTUALIZOVÁNO: Daniel Landa svůj původní příspěvek vymazal. Za názorem si dle svých vyjádření dále stojí, jen byl zdrcen rastistickou diskusí v komentářích pod ním.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY